Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: «Να μη χαθεί άλλος χρόνος για τις εργατικές κατοικίες του Αρχοντικού Πέλλας»

Το ζήτημα των 42 εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό του Δήμου Πέλλας, που παραμένει στάσιμο τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτη και του Προέδρου του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Πρωτοψάλτη, την υλοποίηση του έργου από τον ΟΑΕΔ

, που είναι ο διάδοχος του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών και μάλιστα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ότι είναι απαραίτητο μέχρι το 2021 να έχει οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του έργου καθώς επίσης και να ανανεωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Αυτές οι κινήσεις, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, θα δημιουργήσουν τα δεδομένα ώστε το έργο να δημοπρατηθεί, να γίνουν οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες και εν συνεχεία να παραδοθεί στις οικογένειες που για δεκαετίες αναμένουν την ολοκλήρωση των κατοικιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης δεσμεύτηκε ότι το έργο, που υπολογίζεται περίπου στα 6 εκ. ευρώ, θα προχωρήσει. Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κος Πρωτοψάλτης, μαζί με τα Γρεβενά είναι τα δύο έργα που βρίσκονται στον προγραμματισμό του Οργανισμό για υλοποίηση.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Αρχοντικού Δήμου Πέλλας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει σημαντικά αλλά για άγνωστους και ακατανόητους λόγους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ενταφίασε, αφήνοντας το για 4,5 χρόνια στην άκρη.

Σήμερα αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, που είναι πια υπεύθυνη ως διάδοχος του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών, έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δικαιούχους συμπολίτες μας. Διαπιστώνουμε ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας μια μια οι εκκρεμότητες της περιοχής μας κλείνουν και τα ζητήματα μπαίνουν σε σειρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου