Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Αναπ. Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης για θέματα υγείας του Ν. Πέλλας

Συνάντηση με τη νέα Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.
Η ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, των Κέντρων Υγείας του Νομού Πέλλας, καθώς επίσης και ο επερχόμενος διαγωνισμός για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι με την εκδήλωση της πανδημίας έχει γίνει μια πολύ μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εξεταστούν ενδεχόμενα κενά, όπου αυτά εντοπίζονται, προκειμένου άμεσα να καλυφθούν.
Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ και τις επερχόμενες προσλήψεις, η αναπληρώτρια Υπουργός κ. Γκάγκα τόνισε ότι, όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο προγραμματισμός θα προχωρήσει με στόχο την πρόσληψη 4.000 ατόμων, κυρίως νοσηλευτών. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση συνεργασία ώστε να προβλεφθεί αριθμός θέσεων που θα καλύπτει τις ανάγκες των δύο νοσοκομείων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η συνολική ενίσχυση των Νοσοκομείων της χώρας τους 26 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την προκήρυξη 2.890 μόνιμων νέων θέσεων ιατρών, την πρόσληψη επικουρικών 2.200 ιατρών και πάνω από 12.000 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, την ενίσχυση των ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό αλλά και την ειδίκευση 2.200 νοσηλευτών ανά 18μηνο. Σχολιάζοντας ο Βουλευτής τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι οι μονάδες υγείας του Νομού Πέλλας έχουν περιθώρια περαιτέρω ενδυνάμωσης και βελτίωσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου