Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Σταμενίτη με το σωματείο εργατών εργατριών γης αγροτικών προϊόντων κορσεβοποιείων, διαλογητηριών, ψυγείων Ν. Πέλλας

Με το Δ.Σ. του σωματείου εργατών εργατριών γης αγροτικών προϊόντων κορσεβοποιείων, διαλογητηρίων και ψυγείων του Νομού Πέλλας συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα μέλη του σωματείου ενημέρωσαν το Βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω

της μείωσης της παραγωγής εξαιτίας των ανοιξιάτικών παγετών που έπληξαν τις καλλιέργειες. Συγκεκριμένα στάθηκαν στη μειωμένη ζήτηση εργασίας από πλευράς των σχετιζόμενων επιχειρήσεων, καθώς η έλλειψη της πρώτης ύλης προκάλεσε αισθητή ελάττωση στις ανάγκες τους για εργατικό εποχικό δυναμικό.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη από την περασμένη άνοιξη, αμέσως μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή των παραγωγών. Σε σειρά συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ήδη καταθέσει τα αιτήματα για στήριξη των εποχικών εργαζομένων κυρίως μέσα από την επέκταση ισχύος της περσινής ρύθμισης για κατοχύρωση του δικαιώματος ανεργίας με 50 ένσημα, ώστε όσοι απασχοληθούν να μπορούν να επιδοτηθούν στη συνέχεια από τον ΟΑΕΔ με 50 ένσημα αντί για 100.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και αφορούν σε διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος αλλά και επιδότησης της ανεργίας, για τα οποία ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα τα θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Τέλος ο Βουλευτής κατέθεσε σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2021 ως αναφορά στα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την επιστολή του Σωματείου, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τα αιτήματα τους.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου