Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτό είναι ένα από τα πιο φτηνά τζιπ της Ινδίας!

 


Το Gurkha είναι ένα ενδιαφέρον τετρακίνητο μοντέλο που κατασκευάζεται αδιάλειπτα από το 2008 και από την Force στην Ινδία. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο 4x4 με σχεδίαση που συνδυάζει κάτι από την G-Class της Mercedes και κάτι από το Wrangler της Jeep διαθέτοντας βέβαια και όλα τα απαραίτητα off-road στοιχεία. Όπως τη σχάρα οροφής, το σνόρκελ για την αναπνοή του κινητήρα, την κρεμαστή ρεζέρβα κ.α.

Όσο για το εσωτερικό αυτό θυμίζει άλλες εποχές, καθώς μας γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο. Συγκεκριμένα σε ταμπλό με μόνο σκληρά πλαστικά και με μόνο τα απαραίτητα, όπως οι διακόπτες για τους αεραγωγούς. Πάντως, υπάρχει μιας βασικών προδιαγραφών οθόνη αφής και μία μικρότερη οθόνη του trip computer στον πίνακα με τα αναλογικά όργανα.

Όπως γίνεται αντιληπτό έχουν γίνει τα πάντα ώστε το κόστος να συγκρατείται στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Για αυτό και κάτω από το καπό υπάρχει ένας παλιάς κοπής diesel με μόλις 91 άλογα. Και αυτό γιατί ναι μεν έχει 2.600 κυβικά αλλά δεν έχει turbo, πρακτική που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο Ινδός δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι επιδόσεις είναι αναιμικές, ενώ κάνει μνεία και για τον υπερβολικό θόρυβο του κινητήρα.

Παρά τα μείον το Gurkha παραμένει ένα από τα πιο ικανά 4x4 για να κάνει όποιος (Ινδός) θέλει την δουλειά του. Και το κυριότερο δίχως να καταβάλλει μια περιουσία μιας και το Gurkha κοστίζει περίπου από 17.500 ευρώ, όσο δηλαδή πωλείται ένα καλά εξοπλισμένο υπερ-μίνι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου