Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτύπησε μαζί με τις “Παιδικές Καρδιές” – Επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρειας Υγείας  πραγματοποιήθηκε η  επετειακή εκδήλωση για τα 31 χρόνια δράσης του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές», την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτύπησε στο Λευκό Πύργο, μαζί με το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες “Παιδικές Καρδιές”. Ο σύλλογος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες με σκοπό να ενημερώσει, να βοηθήσει και να στηρίξει υλικά, ηθικά και ψυχολογικά γονείς, παιδιά και ενήλικες από τη Βόρεια Ελλάδα που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες. Φέτος γιόρτασε τα 31 χρόνια λειτουργίας του και την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με μία ξεχωριστή εκδήλωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Αντιπεριφέρειας Υγείας, ξεκίνησε με τη «Βόλτα της Καρδιάς μας»,  μία συμβολική διαδρομή από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου ως το Λευκό Πύργο. Το ρυθμό έδινε το συγκρότημα «Batala Salonica», που, με τη δυναμική παρουσία και τα κρουστά του, ξεσήκωσε τον κόσμο και έκανε  κάθε καρδιά να χτυπήσει δυνατά.


Στο χώρο βρίσκονταν εκπρόσωποι από την Καρδιολογική Εταιρεία, την Παιδοκαρδιολογική Εταιρεία και το Ιατρείο ενηλίκων ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες της Α ́ καρδιολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. Α.Χ.Ε.Π.Α. που ενημέρωναν το κοινό. Η δράση έκλεισε με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στο κόκκινο χρώμα των παιδικών καρδιών. Στη συνέχεια,  οι φίλοι του Συλλόγου σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Λευκό Πύργο και απόλαυσαν τη μουσική συντροφιά της Ρένας Αθανασοπούλου και του Κώστα Μαργαρίτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κ. Ιωάννης Παπαγιάννης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ- Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ Α.Χ.Ε.Π.Α κ. Χαραλάμπος Καρβούνης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ-Υπεύθυνος Εργαστηρίου-Ιατρείου Ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες του Π.Γ.Ν.Θ. Α.Χ.Ε.Π.Α κ. Γιώργος Γιαννακούλας και ο Χειρουργός παίδων καρδιάς - θώρακος κ. Παναγιώτης Ζωγράφος.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Πρόεδρος του συλλόγου «Παιδικές Καρδιές» κ.  Χρυσούλα Τσικριτσίδου τόνισε ότι στόχος του Συλλόγου είναι «κανένα παιδί να μη χαθεί λόγω των συγγενών καρδιοπαθειών» και άφησε ένα κόκκινο μπαλόνι να πετάξει στον ουρανό «για όλα τα παιδιά που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας, οι οποίοι συνεχάρησαν το Προεδρείο για τη σημαντική προσφορά του Συλλόγου και το αξιέπαινο έργο του.

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται με την προσφορά δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες,  σε συνεργασία με εξαίρετους ιατρούς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.  του Συλλόγου 2310 441942 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου