Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν θέλει νέο self test για μαθητές στο σχολείο αύριο Δευτέρα

 Με self test πηγαίνουν στο σχολείο οι μαθητές και σημειώνονται ορισμένες αντιδράσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία κάνει κανονικά τη δήλωση στη σχετική πλατφόρμα.

Οι μαθητές το πρωί της Δευτέρας πηγαίνουν σχολείο χωρίς νέο self test. Το νέο self test πρέπει να γίνει αύριο Δευτέρα ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης, πριν το σχολείο πάντα.

Πλέον έχει αλλάξει το κάθε πότε κάνουν self test οι μαθητές. Οι μέρες είναι η Δευτέρα και η Πέμπτη

. Αυτές τις μέρες κάνουν το self για το σχολείο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,

-ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

-βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

-οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,

-η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Για να δηλώστε το self test πρέπει να μπείτε τη σχετική πλατφόρμα, η οποία σύντομα θα αλλάξει.

Το selftesting.gov.gr θα αλλάξει για τους μαθητές. Η πλατφόρμα Edupass.gov.gr θα αντικαταστήσει σύντομα την σχολική κάρτα και το self-testing.gov.gr. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα τα rapid test, τα self test και τα PCR.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα edupass.gov.gr θα φιλοξενούνται όλα τα δεδομένα νόσησης, εμβολιασμού, αλλά και εργαστηριακών ελέγχων φοιτητών, μαθητών και καθηγητών.

Η πλατφόρμα Edupass.gov.gr θα αντικαταστήσει σύντομα την σχολική κάρτα και το self-testing.gov.gr. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα τα rapid test, τα self test και τα PCR. Μάλιστα, διευκρινίσεις έβγαλε το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την λειτουργία της τις προηγούμενες μέρες.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και θα στοχεύει στον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων, ανάλογα με την ιδιότητά τους, για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου