Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Μετάλλια από μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδας Φυσικής

 

Τα αποτελέσματα της 3ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής βγήκαν πριν από λίγη ώρα.
Η χώρα μας κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Σπύρο Τερλεμέ από την Κομοτηνή και δύο εύφημους μνείες με τον Μενέλαο Ράπτη (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-Θεσσαλονίκη) και τη Μελίνα Δημητροπούλου από το 4ο ΓΕΛ Πύργου, όλοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
Συγχαρητήρια
αξίζουν και στον μικρό της παρέας, τον Πουλάκη – Στεφανίδη Στέφανο από τη Ρόδο, μαθητή της Β Λυκείου για την αξιοπρεπέστατη εμφάνισή του.
Πολλά μπορούμε να πούμε ως απολογισμό (για τη Φυσική στη χώρα μας, για το επίπεδο που έχουν φτάσει άλλες χώρες, για τη σύνδεση τριτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας, για την απουσία του πειράματος στα σχολεία μας) αλλά αυτό θα γίνει αργότερα.
Σήμερα είναι μέρα γιορτής για τον Σπύρο (το μετάλλιο του εξασφαλίζει την τιμητική καθ’ υπέρβαση εγγραφή σε όποιο τμήμα επιθυμεί) και την οικογένεια του.
Επειδή είχα τη χαρά να τον γνωρίσω μέσα από τις πολλές δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, πρόκειται για ένα απίστευτο μυαλό, με μεγάλη αγάπη για τη Φυσική και τα Μαθηματικά. Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς είναι ατελείωτες και η δυναμική του πραγματικά μοναδική. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας υπέροχος τύπος που σπάει τα στερεότυπα για τον μαθητή – σπασικλάκι αφού παίζει κιθάρα, τένις, αρθρογραφεί και ταξιδεύει μία ώρα κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του (ΑΞΙΟΝ Ξάνθης) προκειμένου να κατακτήσει την Αριστεία.

Συγχαρητήρια
Σπύρο, τα κατάφερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου