Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021 στην Κολωνία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετέχουν για τρίτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Koelnmesse στην Κολωνία- Γερμανία.
Με 100 χρόνια εμπειρίας η Anuga αποτελεί μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Η Δ.Ε. ANUGA διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας και αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο τροφίμων ποτών παγκοσμίως. Το υψηλό επίπεδο διεθνοποίησης της έκθεσης, προσελκύει πάνω από 165.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 198 χώρες μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται αγοραστές από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων. Μέσα σε 10 αίθουσες συνολικής έκτασης 280.000 τ.μ., 7.400 εταιρείες από 107 χώρες, παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων για πελάτες τόσο από την Γερμανία όσο και από το εξωτερικό.
Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση. Η επαναλαμβανόμενη παρουσία της Περιφέρειας αυξάνει το κύρος των συμμετεχόντων και δείχνει τον επαγγελματισμό των παραγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύοντας σε αγορές όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός του κλάδου.
Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος «παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του COVID 19 για τον κλάδο διοργάνωσης των εκθέσεων και με κορυφαίο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, συμμετέχουμε δυναμικά για τρίτη φορά στην ANUGA 2021, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, να κάνουν ουσιαστικές επαφές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου