Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου είχε τά Ονομαστήριά του επί τη ανακομιδή τών Αγίων και Ιερών Λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω . Πριν από δεκατρια χρόνια στις 28 Ιανουαρίου του 2008 εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος .

Προσωπικότητα που τόσο αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε όσο λιγοι.....
Ο νεότερος ιεράρχης που ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Προκαθήμενος που τόλμησε να σπάσει τα εκκλησιαστικά ταμπού και να καλέσει τους νέους να επιστρέψουν στους ναούς ακόμη και αν φορούν σκουλαρίκι, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι του στο Ψυχικό, σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρώσει δέκα χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
" ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΣΕ ΠΑΜΕ " ήταν το σύνθημα που φώναζαν μαθητές και φοιτητές όταν τους επισκεπτόταν στο σχολείο.
" ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΩ " τους απαντούσε λέγοντας τους ένα ανέκδοτο.
Τα πρώτα χρόνια της Αρχιεπισκοπικής του θητείας ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Μιλούσε με τη γλώσσα του λαού χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμα και την αργκό για να συμβουλεύσει τους νέους για να αποφύγουν τα ναρκωτικά, να κρίνει τις πολιτικές επιλογές που οδηγούν στην αύξηση της ανεργίας, της μοναξιά, τα ψυχολογικά προβλήματα......
Ακόμη και τη στιγμή που όλα έδειχναν να χάνονται, τη στιγμή της μάχης του με τον καρκίνο, ο μακαριστος στηρίχτηκε στον Θεό και στην αγάπη των Ελλήνων , λέγοντας συγκινημένος " ΕΙΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ".....μια από τις φράση του που έμειναν στην ιστορία !
Η Ελλάδα τον αποχαιρέτησε με δάκρυα...... δάκρυα που ακόμη και σήμερα, δεκατρια χρόνια μετά , κυλουν στα πρόσωπα πολλών......
ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ .....ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου