Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Παραίτηση του Στάθη ΑΝΔΡΕΑΔΗ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πέλλας

 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τακτικό μέλος του Δ.Σ του ΓΝ Πέλλας.

Υπήρξα τακτικό μέλος του ενιαίου ΔΣ του ΓΝ Πέλλας για περισσότερο από 10 συνεχόμενα έτη, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών. Λειτούργησα πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον των δύο νοσοκομειακών μονάδων του νομού. 
Θεωρώ την παρουσία μου στο ΔΣ έως σήμερα απολύτως θετική. Ουδέποτε επεδίωξα την συμμετοχή μου ως αυτοσκοπό αλλά ως προσπάθεια προσφοράς
Αφορμή της παραίτησής μου αποτελεί η μετακίνηση δύο επιπλέον ιατρών από την ΜΕΘ Έδεσσας στην αντίστοιχη των Γιαννιτσών (ένας ακόμη είχε προηγηθεί προ 15ημέρου) με άμεσο αποτέλεσμα την κατάργηση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Το γεγονός αυτό έγινε χωρίς καμία απόφαση του ΔΣ ΓΝ Πέλλας παρόλο που κατατέθηκε πρόταση για ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο ΜΕΘ.
Η υποβάθμιση αυτή του νοσοκομείου γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω Covid. Υπήρχε η πρόταση παραχώρησης ενός μόνο γιατρού από την ΜΕΘ Έδεσσας στην ΜΕΘ Γιαννιτσών και μετακίνησης άλλων δύο ιατρών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ευθύνη της ΥΠΕ, μέχρι να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις στην ΜΕΘ Γιαννιτσών, καθώς γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάνω από 25 διορισμοί σε μονάδες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα όχι μόνο της συνέχισης της λειτουργίας  της αλλά και της αναβάθμισης  της  (υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για 5 κλίνες και έγκριση κονδυλίων).
Ο θεσμός του Δ.Σ απαξιώθηκε και η παραίτησή μου γίνεται ως πράξη καταγγελίας και διαμαρτυρίας. 
Ας αναλογισθούν  τις ευθύνες τους οι τρείς φορείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας  που εμπλέκονται.

ΕΔΕΣΣΑ 20/10/2021                             

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ  Ν.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου