Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε χοίρο, μαύρο χοίρο και μέλι»

 

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά είχε το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων, λόγω covid-19, στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων, και γ) της παραγωγής μελιού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους

, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση που στηρίζει ουσιαστικά τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τις επόμενες ημέρες (με πιθανότερη ημερομηνία τις 25.10.2021) αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κάθε δικαιούχος παραγωγός θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

 

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων, οι προϋποθέσεις και οι όροι αναφέρονται λεπτομερώς στη σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β' 4246/14-09-2021) «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου