Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

 
Τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, υποδέχθηκε σήμερα (13/10), στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εμβολιασμό για τον COVID-19, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας στην Ελληνική Περιφέρεια.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του επικίνδυνου ιού. Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δώρισε στον κ. Θεμιστοκλέους αναμνηστικό Λεύκωμα της Πέλλας, με την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη, με τον κ. Θεμιστοκλέους, τον Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους, εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, κλπ.) και άλλων τοπικών φορέων όπου συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις του Υπουργείου Υγείας στην μάχη με τον επικίνδυνο ιό COVID-19.  
 
Σε δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας και προσωπικά τις δράσεις του Υπουργείου για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουμε και είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, για εμάς αλλά και τους ανθρώπους στο περιβάλλον δραστηριοποίησή μας. Η Πέλλα είναι μία ιδιαίτερα εκτεταμένη περιοχή, με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες σε λειτουργία όλον τον χρόνο και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θωράκισης της δημόσιας υγείας χρειάζεται να είναι συνεπής και καθημερινή. Προσέχοντας τον εαυτό μας και τους άλλους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης που, συνήθως, έρχονται μετά από μία κρίση».  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου