Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Σταύρος Κοφτερός : ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ- ΚΩΜΩΔΙΑ ή ΔΡΑΜΑ;

Οι ερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, μέσα από τα στοιχεία της κωμικής γραφικότητας που εμφανίζουν καθημερινά, πέρα από την οσμή πτωμαΐνης που αναδύουν αποτελούν όπως φαίνεται και το τελευταίο αποκούμπι επαγγελματιών πολιτευτών στην προσπάθεια τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στην τάξη των προνομιούχων και στην προοπτική της συμμετοχής τους στη νομή της εξουσίας. Οι διαδικασίες του Δεκεμβρίου έχουν πάρει διαστάσεις προσωπικής επιβίωσης για κάθε υποψήφιο, ώστε να διασωθεί παραμένοντας έστω προσωρινά στο φως της δημοσιότητας ποντάροντας στην αποδεδειγμένη απώλεια μνήμης των Ελλήνων πολιτών.

Αγνοώντας ακόμη και το ρίσκο της στέρησης της τελευταίας σταγόνας αξιοπρέπειας τους, οικειοποιούνται όλοι τους τον τίτλο «ΠΑΣΟΚ» τίτλο που τα τελευταία χρόνια επιμελώς απέφευγαν να ξεστομίσουν και ξεχωριστά ο καθένας σαν «άσωτος υιός» διεκδικεί τον «μόσχο τον σιτευτό».
ΕΛΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΙΝΑΛ κ.α. είναι ονομασίες κομμάτων που ίδρυσαν – εγχειρήματα που χρησιμοποίησαν ως αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου και αφού δεν κατόρθωσαν να πείσουν, διεκδικούν ξανά μία θέση στον ήλιο ποντάροντας στην αμνησία που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό λαό.
Χοντρόπετσοι παλιοί πολιτικοί «μαρμαρωμένοι βασιλιάδες», και αιθεροβάμονες νέοι «Μεγαλέξανδροι», ξεθάβουν παλιούς μηχανισμούς και ανασταίνουν ξεπερασμένα από την κοινωνία στελέχη στο όνομα της «επανίδρυσης» και του «καινούργιου».
Ποιόν θέλουν να σώσουν τελικά; Τον τόπο ή τον εαυτό τους και τα κεκτημένα τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου