Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση και σε καταλήψεις

Τηλεκπαίδευση «διά πάσαν νόσον» είναι η λύση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία απ' ότι φαίνεται δεν αποτελεί μόνο ένα έκτακτο μέτρο στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα να γεννούνται ερωτήματα για τη χρήση της στο μέλλον.

Σε εγκύκλιό του προς όλα τα σχολεία το ΥΠΑΙΘ σημειώνει ότι «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική

τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες», σε περίπτωση «έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως παραδείγματος χάριν η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας».

Το υπουργείο υπενθυμίζει πως το ίδιο ισχύει για την αναστολή τμήματος/τμημάτων λόγω θετικών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μόνο όμως όταν αυτά υπερβούν το... 50% + 1 του συνόλου των μαθητών και μαθητριών του σχολικού τμήματος σε μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ χθες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ είδαν χθες τα «δόντια» των αρχών, καθώς αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν χθες με τη χρήση χημικών και αύρας το συλλαλητήριο κατά της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής και της αξιολόγησης, κυνηγώντας τους διαδηλωτές μέχρι και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου