Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: Με νομοθετικές πρωτοβουλίες το ΥΠΕΝ λύνει τα προβλήματα δασωμένων αγρών και εκχερσωμένων εκτάσεων

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά για τα θέματα που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες και αφορούν ειδικότερα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Πέλλας.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να επιλύσει όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν.
Στη συζήτηση που είχαμε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των δασωθέντων αγρών και των εκχερσωμένων εκτάσεων. Όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Αμυράς:
Για τους δασωμένους αγρούς, η απόδοση των εκτάσεων με σκοπό την αγροτική χρήση θα γίνεται εφόσον στις αεροφωτογραφίες, χρονολογίας 1945 - ΄46 - ΄60, η εν λόγω έκταση εμφανίζεται ως αγρός. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι ευκρινές, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανίζουν τεκμήριο καλλιεργητικής δραστηριότητάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ο αποχαρακτηρισμός και θα αποδίδονται οι εκτάσεις στους ιδιοκτήτες.
Για τις εκχερσωμένες εκτάσεις θα προβλέπεται απόδοση της έκτασης για καλλιεργητική χρήση, εφόσον αποδεικνύεται από τους χρήστες ότι η έκταση έχει αγροτική χρήση πριν από το 2001.
Τρίτη νομοθετική παρέμβαση είναι η πρόβλεψη της υποχρέωσης του Δημοσίου να αποδεικνύει την κυριότητα του επι αμφισβητούμενων αγροτεμαχίων, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/dasika-agrotika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου