Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ

  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας προτάσσει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δύο Νοσοκομείων της Περ.Ενότητας Πέλλας.
 
        Ενώ η αγωνία των υγειονομικών, αλλά και όλων των πολιτών για την κατάσταση λειτουργίας των δύο  Νοσοκομείων της Π.Ε.Πέλλας αυξάνεται, λύση στο πρόβλημα δεν διαφαίνεται.
        Τελευταία προσπαθούν να μας πείσουν, ότι ανησυχούν για την υποβάθμιση στον χώρο της υγείας της περιοχής ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας και εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες, βουλευτές, και διορισμένοι διοικητές νοσοκομείων.
        Και οι βουλευτές της Πέλλας είναι ανάμεσα στους υπόλοιπους, που ψηφίζουν κάθε χρόνο μειώσεις στην υγεία, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και δώρα εκατομμυρίων ευρώ στις πολυεθνικές για να μην μειωθούν τα κέρδη τους. Αυταπόδεικτο στοιχείο οι ψηφισμένοι -  και από αυτούς - κρατικοί προϋπολο-γισμοί με τα αντίστοιχα μειούμενα κονδύλια για την υγεία.
       Οι δήμαρχοι της Πέλλας καλούν σε τηλεδιασκέψεις όλους τους άλλους εκτός από τους εργαζόμενους υγειονομικούς, που εκφράζονται από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ( ΕΝΙΠ ), το συνδικαλιστικό τους όργανο.
       Οι διοικητές των νοσοκομείων - από τη μεριά τους - προσπαθούν τις περισσότερες φορές να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, αποφεύγοντας να απαντήσουν συγκεκριμένα για το τι μέλλει γενέσθαι.
        Βλέπουμε πως τα νέα μέτρα, είναι συνέχεια των παλιών στην λογική «έχεις χρήματα θα ζήσεις, αν δεν έχεις χρήματα, έχεις ατομική ευθύνη».
      Πέρα από τις μέχρι τώρα συγχωνεύσεις τμημάτων, τις υποχρηματοδοτήσεις των  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, το κλείσιμο Νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, έρχονται να προστεθούν και τα νέα μέτρα για το ΝΕΟ ΕΣΥ. Αυτά θα σημάνουν :
--- Αυξανόμενη λειτουργία των Nοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλ. εύρεση χορηγών για την λειτουργία τους, πληρωμή για κάθε εξέταση ή διάγνωση από τους πολίτες.
--- Προώθηση των ΣΔΙΤ, δηλ. θα μπορούν να διαχειριστούν οι ιδιώτες γιατροί ή οι ασφαλιστικές εταιρείες Τμήματα του Νοσοκομείου.
--- Ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους, δηλ. ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.
      Τα νέα, αλλά και τα παλιά μέτρα που αφορούν την υγεία μας, αφορούν όλους.
       Σαν «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» των Δήμων της Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ, ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των νοσοκομειακών υγειονομικών και θα παλέψουμε μαζί τους, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία για :
-- Tην ανάπτυξη όλων των δημόσιων δομών υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και εκμεταλλευόμενοι             την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την διασφάλιση της ζωής μας.
-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
-- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, εργολαβικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-- Ανάκληση όλων των αναστολών εργασίας.
-- Άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με έκτακτη χρηματοδότηση.  
 
                                                                                         Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
                                                                        Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης
                                                                        Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος
                                                                        Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «
                                                                        Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου