Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Μία εξαιρετική διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρω'ι', ο Δήμος Σκύδρας με το ΚΕΠ Υγείας Σκύδρας και το Δίκτυο Υγιών πόλεων, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος μας

Η ημερίδα αφορά την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία και πραγματοποιείται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας που είναι η 25η Νοεμβρίου.

Η έμφυλη βία αποδεικνύει ότι χρειάζονται πάρα πολλά ακόμη για την ισότητα των φύλων και την πρόοδο των κοινωνιών...
Η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι ένα σημαντικό βήμα για το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο εντατικοποίησης δράσεων και πρωτοβουλιών για την πρόληψη και την εξάλειψη της έμφυλης βίας..
Τα νούμερα είναι γροθιά στο στομάχι: 1 στις 3 γυναίκες στην ΕΕ έχει πέσει θύμα βίας.
Μην ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τη σωματική βία, υπάρχει και η λεκτική, με την οποία επιδιώκεται η ισοπέδωση, αποδυνάμωση και ταπείνωση της γυναίκας, έτσι ώστε να φοβάται να μιλήσει και να εκφράσει την άποψή της, ακόμη και μέσα στην οικογένειά της και μέσα στο εργασιακό περιβάλλον της.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων, έτσι ώστε ο κόσμος μας να γίνει πιό ανθρώπινος..
Μιλάμε, δυναμώνουμε, πέρνουμε τη ζωή στα χέρια μας, δεν φοβόμαστε, δεν είμαστε μόνες, ζούμε!
Αυτά και άλλα πολλά σημαντικά θα πούμε σήμερα, γι αυτό συντονιστείτε.
Ευχαριστώ ολόθερμα την αρμόδια αντιδήμαρχό μας Ιωάννα Βέργου που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό της σημερινής ημερίδας, την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας, το Κέντρο Κοινότητας Σκύδρας και όλους τους συμμετέχοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου