Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ» την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021. 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής

: 

 

Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ):

ώρα 10:00 (Τομέας Δημοκρατίας της Σερβίας), ώρα 10:15 (Τομέας Ρωσικής Ομοσπονδίας), ώρα 10:30 (Τομέας Ιταλικής Δημοκρατίας), ώρα 10:45 (Τομέας Ηνωμένου Βασιλείου) και ώρα 11:00 (Τομέας Γαλλικής Δημοκρατίας).

Σε κάθε Τομέα του Συμμαχικού Κοιμητηρίου καταθέτουν στεφάνι: ο Γενικός Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικοί Πρόξενοι, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ..

Μετά την ολοκλήρωση της  τελετής κατάθεσης στεφάνων σε κάθε έναν από τους Τομείς, θα τηρείται ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά τη λήξη της, η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού θα παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και ακολούθως τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

  

Β.  Στο Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ), ώρα 11:15:

- Ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Λ. Πατουλίδου

- Τελετή κατάθεσης στεφάνων από τους:

 Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους κ.κ. Προξένους:  Κυπριακής Δημοκρατίας, Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γαλλικής Δημοκρατίας, Ρουμανίας,, Δημοκρατίας της Σερβίας, Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Μάλτας, Ιταλικής Δημοκρατίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Βελγίου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Στρατηγό Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,, Γενικό Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικό Λιμενάρχη, Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, καθώς και εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ..

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

 

              

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου