Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Η Τομ. Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ για την εξέλιξη της πανδημίας

Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό βασικών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ Πέλλας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μετακινήσεις γιατρών, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας που διαχρονικά ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και οξύνθηκε με τραγικό τρόπο μέσα στην πανδημία, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτά. Υγειονομικών που έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής
και οδηγούνται σε παραιτήσεις μη μπορώντας να αντέξουν.
 
Το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας τόνισε την ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και εναποθέτει ξανά τα πάντα στη λογική της ατομικής ευθύνης. Η ΝΔ συνεχίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οπού επί των ημερών του ενισχύθηκε το νομοθετικό Πλαίσιο για τις αναγκαστικές μετακινήσεις των γιατρών για την κάλυψη μόνιμων και αναγκών. Είναι άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των νοσοκομείων της Πέλλας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
 
Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος των φορέων και σωματείων της περιοχής και καλεί τον λαό να παλέψει, γιανα καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων στο ΓΝ Πέλλας στα Κ.Υ. και τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού, σε ιατρικό-νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και δομών υγείας ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των κλινικών, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
 
Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου