Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Λάκης Βασιλειάδης: Συνεχίζονται οι προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ– Σχέδιο Επαναφοράς ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη για σήμερα νέα πληρωμή από τον ΕΛΓΑ σε παραγωγούς της Πέλλας που έχουν κάνει δήλωση ζημιάς από τον Παγετό Άνοιξης 2021. Η πληρωμή γίνεται βάσει του ΟΣΔΕ 2021, καθώς ολοκληρώθηκε ο συσχετισμός στοιχείων μεταξύ ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ σχολίασε και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για σχέδιο επαναφοράς του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η πληρωμή αφορά κυρίως τα κεράσια, για τα οποία δεν είχε δοθεί προκαταβολή καθώς αναμένονταν τα πορίσματα, και ανέρχεται σε 40% επί του πορίσματος, εντός κανονισμού ΕΛΓΑ. Επιπλέον, θα γίνει πληρωμή και σε βερίκοκα και δαμάσκηνα, μόνον όσα έχουν πάρει οριζόντια προκαταβολή βάσει αποκλειστικά της αναγγελίας στα τέλη Μαρτίου. Πρόκειται για εκκαθάριση σε προσέγγιση του 40% επί του πορίσματος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε

«Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δουλεύουν εντατικά ώστε ό,τι πορίσματα εκδίδονται να πληρώνονται άμεσα. Αποδίδει καρπούς λοιπόν η δουλειά της Διοίκησης του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για εξόφληση του κύριου όγκου των δηλώσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.Πρόκειται για ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη, καθώς το ζήτημα του κόστους της ενέργειας και στην αγροτική παραγωγή επηρεάζεται αισθητά από τη διεθνή αύξηση των τιμών. Είναι ένα θέμα που επανειλημμένως έχω θέσει στα αρμόδια Υπουργεία και καταθέτοντας Ερωτήσεις μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου