Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Νύχτα των Κρυστάλλων ο Διονύσης Σταμενίτης
Μετά από πρόσκληση του European Jewish Association ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Μίλτος Χρυσομάλλης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Νύχτα των Κρυστάλλων που διεξήχθησαν στην Πολωνία στις 8-9 Νοεμβρίου 2021, ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Άουσβιτς, με αφορμή την 83η επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», οι δύο Βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν από το Ναζιστικό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο που διοργανώθηκε συμμετείχαν ως αντιπρόσωποι των χωρών τους, μέλη των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη των γερουσιών.

Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης δήλωσε:

«Εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, τιμήσαμε τη μνήμη των θυμάτων της απίστευτης αυτής θηριωδίας με συγκίνηση, σεβασμό και με την ευχή ποτέ πια ο κόσμος να μην ζήσει παρόμοια τραγωδία.

Κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται το στρατόπεδο του Άουσβιτς κατακλύζεται από συναισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού. Ένας τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες Εβραίους, ανάμεσα σε αυτούς και 55.000 συμπατριώτες μας Έλληνες, ο οποίος μας υπενθυμίζει ότι το μίσος και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση σε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο.

Εδώ γράφτηκε η πιο σκοτεινή και απάνθρωπη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας. Χρέος μας, μέσα από τη διατήρηση της μνήμης, τη διαρκή εκπαίδευση και την αντίθεση σε κάθε ρητορική μίσους, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν ποτέ ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου