Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για την πανελλαδική δράση και τις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις 14-15-16/12/2021 σε όλες τις περιοχές της Χώρας μας

 ΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ –ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –  ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ52 29 907

E-mailosika@otenet.gr

Αθήνα21/12/2021


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων στέλνει  αγωνιστικό χαιρετισμό στις χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους της χώρας μας που για μια ακόμη φορά  κάτω από αντίξοες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της  

και στο κάλεσμα των σωματείων τους και έδωσαν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και στηνΠαναττική συγκέντρωση της Αθήνας.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την στάση της Κυβέρνησης που επιστράτευσε ΜΑΤ – αύρες κλείνοντας στο ύψος της Βουλής για αρκετή ώρα την πορεία μας, η οποία κάτω από την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων ολοκλήρωσε την πορεία της όπως είχε προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης των συνταξιούχων, ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες, που συσπειρώνει χιλιάδες γυναίκες και άνδρες τις τρίτης ηλικίας, δεν γίνεται για να γίνει, δεν είναι αγώνας για τον αγώνα, αλλά αγώνας που εκφράζει την απαίτησή τους για την λύση αβάσταχτων προβλημάτων που όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν φορτώσει, προβλήματα που τσάκισαν τη ζωή μας. Η δράση αυτή δηλώνει καθαρά προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω μέχρι να δοθούν λύσεις.  

Η δράση αυτή δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την κοροϊδία που και η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει,όπως και οι προηγούμενες, την στιγμή που από τις περικοπές των συντάξεών τους, των δώρων, της υγείας, των κοινωνικών παροχών που συνεχίζονται κάθε χρόνο τους αφαιρούν 8,5 δις. Δεν συμβιβάζονται με τα 250 ευρώ, που πετούν  σε μια μερίδα από αυτούς. Για τους συνταξιούχους που τα έχουν πληρώσει όλα μέχρι δεκάρα, δεν υπάρχουν χρήματα, όμως χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους επιχειρηματικούς ομίλους της πράσινης ανάπτυξης υπάρχουν.

Ούτε πρόκειται να συμβιβασθούν με τα κουτσουρεμένα αναδρομικά, σε μια μερίδα από αυτούς, που τα περισσότερα τελικά τους τα κρατάει η εφορία, βάζοντάς τους υπέρογκη φορολογία πρόστιμα για μερικά ευρώ που έλαβαν στο παρελθόν.

Γι΄αυτό, στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, από χιλιάδες στόματα μέσα στο κρύο και τη βροχή σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ακούστηκαν τα πραγματικά αιτήματα και η απαίτηση για την λύση τους όπως:

Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάτε.

Προσλάβετε τώρα γιατρούς, νοσηλευτικό  προσωπικό. Ανοίξτε τώρα ΜΕΘ και τα νοσοκομεία που κλείσατε, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Δώστε τώρα σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα με αίμα δώρα μας.

Δώστε τώρα  σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά τους αφορολόγητα, αφού άτοκα και μετά από πολλά χρόνια τα καταβάλλετε. Καταργείστε τώρα την Εισφορά Αλληλεγγύης.

Καταργήστε άμεσα τα απαράδεκτα πρόστιμα της εφορίας.

Αποδώστε τα δύο δισεκατομμύρια για τους συνταξιούχους που είναι ψηφισμένα από εσάς για τα έτη 2020 και 2021 και δεν τα αποδίδετε.

Όσο για το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό που για μια ακόμη φορά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω φόρτου εργασίας, οι συνταξιούχοι της Αττικής εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους και την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία φωνάζοντας, «εμείςπου είμαστε χρόνια στους δρόμους του αγώνα δεν θα το βάλουμε κάτω και όσο πιο γρήγορα μας δεχθεί ο πρωθυπουργός και πολύ περισσότερο να δώσει λύσεις σταπροβλήματά μας και όχι ψεύτικες υποσχέσεις, τόσο το καλύτερο για εκείνον και την κυβέρνηση. Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία». Έκαναν ξεκάθαρο ότι από  τη μεριά μας οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή γιατί ξέρουμε πως ό,τι έχουμε μέχρι σήμερα πετύχει,  το πετύχαμε μόνο με τους αγώνες μας.

Η ΣΕΑ στέλνει τον αγωνιστικό της  χαιρετισμό και ευχαριστεί, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την αγωνιστική τους στάση, πορεία και συμμετοχή στους αγώνες, που πρέπει να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτές.

Εύχεται σε όλες και όλους,στις οικογένειές τους, καλή δύναμη, υγεία, χρόνια πολλά για τις εορταστικές ημέρες και την έλευση του νέου χρόνου. Την περίοδο των εορτών, παρά τις δυσκολίες τα σωματεία μας,  με όλα τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία να οργανώσουν όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις μας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μαζί με τους συνταξιούχους σε κάθε περιοχή της χώρας μας. Να προσέχουμε και να είμαστε σε ετοιμότητα για νέους αγώνες.  

Η ΣΕΑ θα σας ενημερώνει όπως κάθε φορά για όλες τις εξελίξεις.  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου