Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ειδικός εισηγητής ο Διονύσης Σταμενίτης στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2022 «Πυξίδα της οικονομικής μας πολιτικής η ευημερία των πολιτών»

 Ως ειδικός εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη χθεσινή (14.12.2021) εναρκτήρια συνεδρίαση της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης
Σταμενίτης.

Στο εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ο Βουλευτής σημείωσε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τον κρατικό προϋπολογισμό, θέτοντας στον πυρήνα των πολιτικών σχεδιασμών τους πολίτες

και  τις ανάγκες  της κοινωνίας. Τις δύο μάλιστα από τις τρείς χρονιές, όπως επεσήμανε, αυτό το πετυχαίνει παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η εμφάνιση και η εξάπλωση της πανδημίας αλλά και μια σειρά άλλων δυσκολιών, όπως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και η προκλητικότητα της Τουρκίας, οι φυσικές καταστροφές και πρόσφατα η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών σε προϊόντα και αγαθά. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Ελληνική οικονομία αποδεικνύει, ότι τα καταφέρνει, καθώς παρουσιάζεται σήμερα να έχει καλύψει πάνω από τα 2/3 του χαμένου οικονομικού εδάφους του έτους 2020, με ανάπτυξη άνω του 6,9% για το 2021 ενώ για το 2022 η ανάπτυξη διατηρείται με την εκτίμηση να κυμαίνεται στο 4,5%.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις επιδόσεις της οικονομίας υποστήριξε ότι, τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν μέσα από την επιβολή νέων φόρων, αλλά από τις επιδόσεις της οικονομίας σε ποιοτικούς τομείς, όπως οι εξαγωγές. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι είναι αποτελέσματα που ήρθαν και ως απόρροια της εικόνας που έχουμε χτίσει τα 2,5 τελευταία χρόνια για την πατρίδα μας, η οποία πια εκπέμπει αξιοπιστία, εμφανίζει προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και παρουσιάζει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Επιπροσθέτως, αναπτύσσοντας το βασικό μέρος της εισήγησης του και ειδικότερα το τμήμα για την υλοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», μέσα από το οποίο θα αξιοποιηθούν οι πόροι που θα εισρεύσουν στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρθηκε και στο έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου που θα κατασκευαστεί με πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του άσκησε ευθεία κριτική και στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Δυστυχώς όμως, οι επιτυχίες της κυβέρνησης και όλων συνολικά των Ελλήνων πολιτών φαίνεται ότι ενοχλούν ορισμένους. Ενοχλούν την αντιπολίτευση, καθώς δεν μπορεί να    δεχθεί   ότι   όλα  αυτά γίνονται  χωρίς την επιβολή νέων φόρων  και πρόσθετων  βαρών στους πολίτες. Καθώς στη δική τους λογική, που την είδαμε στην πράξη, υπάρχει μόνο η λιτότητα και η υπερφορολόγηση. Η ιστορία έχει γράψει: 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ίσον 29 νέοι φόροι και 20 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Ενοχλούν οι καλές επιδόσεις την αντιπολίτευση γιατί βλέπει ότι σε αντίθεση με την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης, οπότε και οι χειρισμοί της δημιουργήσαν κρίσεις, η σημερινή κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο βρίσκουν τον τρόπο να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις που έρχονται από έξω. Η ιστορία έχει γράψει: καταστροφική διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη ίσον δύο νέα αχρείαστα μνημόνια και δέσμευση δημόσιας περιουσίας».

Κλείνοντας την εισήγηση του υπογράμμισε ότι: «Η κυβέρνηση λοιπόν, διαθέτοντας νέα όπλα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και έχοντας διαθέσιμο το  νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 χαράσσει μια πολιτική που στον πυρήνα της βρίσκεται η οικονομική αποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Προχωράει στις μεγάλες αλλαγές με οδηγούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη στροφή και τη μετάβαση στην πράσινη   οικονομία για ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη που θα προσφέρει νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Πυξίδα που μας δείχνει το δρόμο για οικονομικές πολιτικές ανάπτυξης και προόδου ήταν από την πρώτη στιγμή η ευημερία των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη στον παρακάτω σύνδεσμο: Δ. Σταμενίτης _ Εισήγηση Κρατικός Προϋπολογισμός 2022 _ 14.12.2021 - YouTube

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου