Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Διονυσης ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ :Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία πάνω από όλα!

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αφήνουμε πίσω μας μια ιδιαίτερη χρονιά. Το 2021 ομολογουμένως μας έβαλε δύσκολα, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με παράλληλες κρίσεις, όπως η υγειονομική, η κλιματική και τελευταία η ενεργειακή.
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία η χώρα μας, όχι μόνο στάθηκε όρθια, αλλά απέδειξε ότι διαθέτει μεγάλες αντοχές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εφάρμοσαν έναν συνολικό σχεδιασμό για την απόκρουση των μεγάλων προκλήσεων, με κέντρο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη όλων των πολιτών.
Η χρονιά που πέρασε είχε κατακτήσεις για τον τόπο μας, την Πέλλα. Έργα πνοής για την περιοχή μας, όπως η κατασκευή και η αναβάθμιση του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα», η κατασκευή του Φράγματος του Αλμωπαίου αλλά και η κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη της Έδεσσας, μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης. Παράλληλα προχωράνε από το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ έγιναν καθοριστικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των παραγωγών μας με μέτρα όπως η καταβολή προκαταβολών στο 40% και η αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, για πρώτη φορά μέσα στο ίδιος έτος εκδήλωσης της ζημιάς.
Το νέο έτος αναμένουμε εγκρίσεις ύψους περίπου 80 εκ. ευρώ για έργα στους Δήμους του Νομού, μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων που χρηματοδοτεί το ΥΠΑΑΤ. Έργα που θα αλλάξουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών και θα συμβάλλουν στην άρδευση των γεωργικών εκτάσεων. Και βέβαια, διεκδικούμε την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Γιαννιτσών.
Αποδεικνύεται ότι ο Νομός Πέλλας, μέσα από τη συνεργασία και τη σωστή διεκδίκηση παίρνει σταδιακά τη θέση που του αξίζει και κατακτά όσα για χρόνια στερήθηκαν οι άνθρωποι του. Το 2022 συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση των υφιστάμενων σχεδιασμών και την οριοθέτηση νέων στόχων, με μοναδικό σκοπό την πρόοδο του τόπου μας.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία πάνω από όλα!
Ολόκληρη η δήλωση μου: https://stamenitis.gr/31122021/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου