Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού, χιονοπτώσεων και πλημμυρών.

 


Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού, χιονοπτώσεων και έντονων βροχοπτώσεων

και τους χειμερινούς μήνες. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που συνεδρίασε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και, ειδικότερα, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, της Αστυνομίας, των Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δασικών Υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, αλλά και των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ.Μ. και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και εθελοντών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και μέσα που διαθέτουν, η συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου και ειδικότερα θέματα όπως η συνεργασία για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία. Με την ευκαιρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αλλά και διάφορα έργα που υλοποιούνται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών, όπως η ευθυγραμμίσεις του οδικού δικτύου και ο ηλεκτροφωτισμών κόμβων και γεφυρών στο Εθνικό και Περιφερειακό οδικό δίκτυο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε να έχουμε μία καλή χειμερινή περίοδο και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εθελοντές για την συνεπή και υπεύθυνη συνεργασία τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου