Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Στον ΟΑΕΔ ο Λάκης Βασιλειάδης για ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής στην Πέλλα

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη, με τον οποίο και συζητήσαμε σειρά θεμάτων που αφορούν την απασχόληση και τις προοπτικές εργασίας, των νέων κυρίως ανθρώπων, υπό το πρίσμα των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την παρουσία και τις ενέργειες του Οργανισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ένα από τα θέματα που έθεσε ο Βουλευτής στον Διοικητή αφορά την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στην Πέλλα, με έμφαση σε ειδικότητες που ανταποκρίνονται στο οικονομικό μοντέλο της περιοχής. Όπως τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης, η Πέλλα είναι η μόνη από όλες τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες που δεν διαθέτει αντίστοιχη σχολή, παρά τη μεγάλη συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας, κυρίως μέσω του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης παρέθεσε τη διαδικασία για την προοπτική αυτή και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους τοπικούς φορείς, όπως η Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα κ.α. Από την πλευρά του, ο Λάκης Βασιλειάδης σκοπεύει να προχωρήσει σε σειρά συναντήσεων με τους φορείςτις επόμενες ημέρες, ώστε μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022 να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και να αποκτήσει η Πέλλα μια Επαγγελματική Σχολή που θα δώσει διέξοδο στα νέα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα θα υποστηρίζει και με ειδικευμένο προσωπικό την οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου