Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ : Άνοιξαν οι κάλπες - Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε - Αναλυτικές οδηγίες

 


Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, οι σημερινές εκλογές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ίσως συμβάλλουν σε ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Από νωρίς το πρωί, συνολικά 840 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και 22 στο εξωτερικό

, για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος είτε φίλος του κόμματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα γύρω στις 21:00, εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή των τριών πρώτων υποψηφίων.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος. 

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Mαζική συμμετοχή και καθαρή εντολή ζήτησε από τη Σητεία ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Είμαι σίγουρος ότι η παράταξή μας επιστρέφει ως πρωταγωνιστής» υπογράμμισε.

Ο Παύλος Χρηστίδης, σε ομιλία του στο Ναύπλιο, σημείωσε ότι κοιτάει «καθαρά το μέλλον που ανήκει στην αυτόνομη και θαραλλέα Σοσιαλδημοκρατία».

«Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν και να δώσουν την απάντηση που πρέπει πως η εσωκομματική εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να είναι μάχη στρατευμένων μηχανισμών ή εξωθεσμικών κέντρων ισχύος» συμπλήρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

«Είναι η ώρα κάθε μία και κάθε ένας από εμάς να γίνει η Αλλαγή που έχει ανάγκη η παράταξη» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, κατά την κεντρική ομιλία του στην Αθήνα.

Τα εκλογικά τμήματα εντός και εκτός Ελλάδας

Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας των εκλογικών τμημάτων στις χώρες του εξωτερικού είναι οι εξής:

-Στα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.

Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ «για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο)  το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής».

Δείτε πού μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ 

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα ψηφίσουν σήμερα στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

-Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης

-Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

-Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

-Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου

-Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων

-Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου