Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΖΥΓΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΜΕΑ


Με απάντησή του προς τον Γιώργο Καρασμάνη, ο Υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα των επίμονων και αλλεπάλληλων παρεμβάσεων του πρώην Υπουργού που, από την πρώτη στιγμή είχε καταδείξει τις αδικίες που δημιουργεί ο Ν. 4336/2015 με την θέσπιση κατώτατων ορίων ηλικίας για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα γονέων, συζύγων και αδελφών ΑΜΕΑ. Τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου, όσο και με την κατάθεση τροπολογίας, επιστολών και αναφορών με σκοπό την αποκατάσταση αυτών των αδικιών.

Το σημαντικότερο είναι ότι, όπως επισημαίνεται στην απάντηση, όλα τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο Γιώργος Καρασμάνης στις πρόσφατες συναντήσεις του με τη Γενική Γραμματέα και τεχνοκράτες του Υπουργείου κατόπιν εντολής του Υπουργού, θα ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για αυτό το θέμα, όπως είχε προαναγγείλει ο πρώην Υπουργός – με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΣΑμεΑ – το πόρισμά της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ο πρώην Υπουργός συνεχίζει ασφαλώς να παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου