Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΝΙΚΗ ΠΟΖΙΔΟΥ : Ένας αναπτυξιακός προϋπολογισμός, ο τρίτος της κυβέρνησης με έμφαση στη κοινωνική πολιτική, την άμυνα της χώρας, την υγεία και με στόχο την αύξηση του του ΑΕΠ

 Κάθε χρόνο, η κάθε κυβέρνηση ζητά την ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Ουσιαστικά αποτελεί μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και η ψηφοφορία είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ευκαιρία πιθανόν σε κάποιους να προσπαθήσουν να παίξουν λίγο θέατρο γιατί νομίζουν ότι έτσι θα εντυπωσιάσουν.
Φέτος το προσπάθησε ο αρχηγός του σύριζα
με ένα τρόπο που τελικά δεν τα κατάφερε,
βλέποντας την δημοσκοπική του κατρακύλα ζητησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές. Το ζήτησε από ένα πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που πολιτικά αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος.
Εισέπραξε δε ο κ. Τσίπρας το υπέροχο. "Αν όντως προκήρυσσα αύριο εκλογές θα ήθελα να δω τον τρόμο στα μάτια σου" καθώς και το "ζητάς τώρα εκλογές γιατί αν γίνουν αργότερα φοβάσαι ότι θα είστε τρίτο κόμμα"
Η συζήτηση που έγινε στο σύνολο της ήταν μια απόλυτη πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης με μεστό λόγο, επιχειρήματα και σχέδιο δράσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση με φανφάρες, ύβρεις και διακοπές κατά την συζήτησης στην Βουλή για το μόνο που παρακαλούσε ήταν να τελειώσει το πολιτικό τους μαρτύριο.
Τώρα στην ουσία
ψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της ΝΔ και από ένα ανεξάρτητο βουλευτή, ένας αναπτυξιακός προϋπολογισμός, ο τρίτος της κυβέρνησης με έμφαση στη κοινωνική πολιτική, την άμυνα της χώρας, την υγεία και με στόχο την αύξηση του του ΑΕΠ. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι την αριστερή αντιπολίτευση της χώρας μας δεν την ενδιαφέρουν τα προβλήματα των πολιτών πάρα μόνο ο κυβερνητισμός, χωρίς μάλιστα να έχουν ουσιαστική πρόταση ή σχέδιο. Το μόνο που υπάρχει στο μυαλό τους είναι οι ξεπερασμένες μαρξιστικές θεωρίες οι οποίες κατέρρευσαν παντού.
Η ψηφοφορία έδειξε την απόλυτη πολιτική κυριαρχία του
πρωθυπουργού και την πολιτική δύναμη της ΝΔ,
μια δύναμη με την οποία η χώρα μας έχει πολιτική σταθερότητα και αποτελεί παράδειγμα και για άλλες χώρες.
Μια πολιτική σταθερότητα που μας έχει εξασφαλίσει για το 2021 ανάπτυξη πάνω από 8% και φιλοδοξίες ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι αντίστοιχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου