Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΕΚ ΣΕ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Συνάντηση και εκτενή συζήτηση για την αξιοποίηση  και τον εκσυγχρονισμό του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής Παραλίμνης είχε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καρασμάνης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν – έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη γνώση του αντικειμένου και με ανεκτίμητη μέχρι σήμερα προσφορά . Άλλωστε ήταν Πρόεδρος και επί υπουργίας Καρασμάνη και από κοινού τον Οκτώβριο του 2014 είχαν επισκεφθεί το Ινστιτούτο όπου, σε ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε στελέχωσή του με δέκα νέους ερευνητές και η στήριξη με κονδύλια τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό.

Ο πρώην Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο τη βέλτιστη αξιοποίηση του ζωικού κεφαλαίου και του αγροκτήματος, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος  διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι όπως και κατά την προηγούμενη θητεία του έτσι και σήμερα, αμετακίνητος στόχος του είναι τόσο ο εκσυγχρονισμός όσο και η καλύτερη αξιοποίηση του Ινστιτούτου και ότι στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται: Η ίδρυση Τράπεζας Γενετικού Υλικού, καθώς και η σύνδεση του Ινστιτούτου με δημόσια αλλά ιδιωτικά μεγάλου κύρους Ιδρύματα, τα οποία επί υπουργίας Καρασμάνη είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξή του.


Όπως είπε ο Πρόεδρος, συγκεκριμένη εταιρία έχει αναλάβει τον καταρτισμό του business plan για το Ινστιτούτο, και συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον πρώην Υπουργό εντός του Ιανουαρίου για να συζητήσουν πάνω στο τελικό σχέδιο του προγράμματος.

Έγινε ακόμη συζήτηση για την ίδρυση ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πέλλα και, ειδικότερα στην Κρύα Βρύση και τα Γιαννιτσά.

Ο κ. Χαρουτουνιάν υπογράμμισε ότι, μετά την αποστολή τον Μάιο από τον Γιώργο Καρασμάνη του υπομνήματος του Προέδρου της Κοινότητας Κρύας Βρύσης και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, διαπίστωσε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την ίδρυση και λειτουργία του. Γι’ αυτό και στην πρόταση που υπέβαλε στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συμπεριέλαβε και την ίδρυση Ινστιτούτου στην Κρύα Βρύση με τις παρακάτω ειδικότητες:  

 Κρύα Βρύση (εγκαταστάσεις οικολ. πάρκου), με ειδικότητες α. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, β. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΥΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, και γ.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ

Επίσης, με δική του πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, έχοντας ιδίαν γνώση των υποδομών και των χώρων του Ινστιτούτου Γιαννιτσών, στην πρότασή του προς το Υπουργείο συμπεριέλαβε και την ίδρυση ΙΕΚ με την ειδικότητα:

   Ινστιτούτο Γιαννιτσών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη πάνω σ’ αυτά τα θέματα και, μετά τη νέα συνάντηση που θα έχει μαζί του θα ενημερώσει για την πορεία τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου