Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Παραχωρήθηκε το Διοικητήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Το αίτημα μας έγινε πράξη .

 Μετά από έναν μικρό μαραθώνιο διαδικασιών οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, εκδόθηκε η Απόφαση της δωρεάν, κατά κυριότητα, παραχώρησης του Διοικητηρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος

για την λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, γεγονός που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τα στελέχη των υπηρεσιών.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει:

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την παραχώρηση της κυριότητας του Διοικητηρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, με πολλές προεκτάσεις και, μέσα από την συγκεκριμένη εξέλιξη, δημιουργείται μία πολύ καλή προοπτική για την βέλτιστη χρήση και αξιοποίηση του κτιρίου.

Για τη σημαντική αυτή επιτυχία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, που στήριξε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο αίτημα και συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες στις οποίες χρειάστηκε να προβούμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Οικονομικών και Δημόσιας Περιουσίας, εξαιρετικό φίλο και γείτονα μας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος αποδεχόμενος την πρότασή μας, με νομοθετική ρύθμιση υλοποίησε το αίτημά μας.

Την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθανασία Καλύβα και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας κ. Μπάκα.

Τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην  Πέλλα κ. Μάκη Γεροντίδη,για την ουσιαστική του συμβολή στην ορθή ολοκλήρωση των διαδικασιών και φυσικά, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Πέλλας, όπως και την Πολεοδομία του Δήμου Έδεσσας, που συνέβαλλαν στην άρτια συμπλήρωση του τεχνικού φακέλου που υποβλήθηκε για την έναρξη της διαδικασίας.

Ήδη για να προλάβουμε τους χρόνους, δουλεύουμε την κατάρτιση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, για να την υποβάλλουμε στο νέο ΕΣΠΑ, που θα ξεκινήσει πιθανόν τον Μάρτιο του 2022».    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου