Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα για την ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ο Διονύσης Σταμενίτης

Σε σημερινή μου συνάντηση με την Αν. Υπουργό έθιξα το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος που υπάρχει στην ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, ενημέρωσα ενδελεχώς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κλινική, λόγω της αποχώρησης ιατρού ήδη, αλλά και για ενδεχόμενα νέα προβλήματα. Βάσει των δεδομένων ζήτησα από την Αναπληρώτρια Υπουργό την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα όσον αφορά στη λειτουργία της κλινικής ενώ πρόσθεσα ότι εκτός από τη διασφάλιση της λειτουργίας, απαραίτητη είναι και η ενίσχυση της.
Πρότεινα είτε την κάλυψη των αναγκών με άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρού – ογκολόγου και εν συνεχεία τη μονιμοποίηση του είτε τη προκήρυξη της θέσης με παράλληλη προσωρινή μετακίνηση ιατρού από άλλη κλινική Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στην κλινική των Γιαννιτσών, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης.
Η κ. Γκάγκα αναγνώρισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για στοχευμένη παρέμβαση και με ενημέρωσε ότι άμεσα θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και εν συνεχεία να αναζητηθούν οι κατάλληλες λύσεις.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/18012022/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου