Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη: Δέσμευση για την εύρυθμη λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών - Ρεαλιστικές προτάσεις για κατασκευή νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε, εχθές Τετάρτη, με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη για να του μεταφέρει μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και να συζητήσει μαζί του για αποτελεσματικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν μόνιμα τις υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες.

Αρχικά ο Λάκης Βασιλειάδης παρουσίασε στον Υπουργό το πρόβλημα που έχει προκύψει

με την επάνδρωση του Ογκολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας που λειτουργεί στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών, όπως το διαβίβασε στο Βουλευτή με σχετική επιστολή ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών. Η πρόσφατη παραίτηση του ενός από τους δύο Ογκολόγους σε συνδυασμό με ζητήματα προσωπικού που θα προκύψουν σύντομα, απειλούν τη λειτουργία μιας ζωτικής σημασίας μονάδας για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

Ο κ. Πλεύρης, ο οποίος έδειξε μεγάλη ευαισθησία για το ζήτημα, διαβεβαίωσε τον Λάκη Βασιλειάδης ότι θα φροντίσει εγκαίρως ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του Ιατρείου, ενώ επικοινώνησε την ίδια στιγμή με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών κ. Ει. Μυστακίδου, στην οποία δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία με μια σειρά προσωρινών λύσεων, αλλά και για τη διασφάλιση του Ιατρείου με επιπλέον προσωπικό για τη μακροχρόνια εξυπηρέτηση των ασθενών.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατασκευή νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Νοσοκομειακή ΜονάδαΈδεσσας. Ο Λάκης Βασιλειάδης ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη για τις ενέργειές του πριν μερικούς μήνες, ώστε η ΚΤΥΠ Α.Ε. να ετοιμάσει μια πρόταση τεχνικής μελέτης για τη δημιουργία νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΚΕΣΥ, την οποία έχει πλέον η ΝΜ Έδεσσας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο Υπουργός είδε θετικά το ζήτημα και εξέφρασε την πρόθεσή του, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες λάβουν την πρόταση του νοσοκομείου, να την αξιολογήσουν ώστε να κατασκευαστεί από την αρχή μια νέα μονάδα με σωστές προδιαγραφές που θα μείνει παρακαταθήκη για τους πολίτες της Πέλλας. Συζήτησε με τον Βουλευτή ρεαλιστικές επιλογές χρηματοδότησης τόσο για τη φάση κατασκευής όσο και για τον εξοπλισμό της μονάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε πως θα παρακολουθεί βήμα-βήματοτην κατασκευή νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα, ενώ πρόσθεσε πως «ειδικά για τα ευαίσθητα θέματα υγείας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, σε συνεργασία με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ Πέλλας και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου