Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ρομπίνιο: Εννέα χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό

 Το Εφετείο της Ρώμης απέρριψε την προσπάθεια του Ρομπίνιο να ελαφρύνει τη θέση του και διατήρησε την ποινή κάθειρξης εννέα ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2017 για βιασμό μιας 23χρονης γυναίκας μαζί με άλλα πέντε άτομα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός είχε κριθεί ένοχος για τα γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου 2013, όταν βρισκόταν σε ίδιο κέντρο διασκέδασης με το αλβανικής καταγωγής θύμα, που γιόρταζε τα γενέθλιά της

.

Ο τότε ποδοσφαιριστής της Μίλαν την προσκάλεσε στο τραπέζι της παρέας του και όταν οι φίλες του θύματος αποχώρησαν από το κέντρο διασκέδασης, ο Ρομπίνιο και η παρέα του τη μέθυσαν και στη συνέχεια την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η έφεση του 37χρονου άλλοτε διεθνή έπεσε στο κενό και τόσο αυτός όσο και ο Ρικάρντο Φάλκο καταδικάστηκαν τελεσίδικα. Ωστόσο, η ποινή θα ενεργοποιηθεί εφόσον βρεθούν σε ιταλικό έδαφος. Το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν προβλέπει έκδοση πολιτών της χώρας σε ξένες χώρες, ωστόσο ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να εκτίσουν την ποινή εντός των συνόρων της.

Οι υπόλοιποι τέσσερις Βραζιλιάνοι είχαν φύγει από την Ιταλία πριν αρχίσουν οι έρευνες κι έτσι δεν προχώρησε η υπόθεσή τους και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αν και δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά ο φάκελος.

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή