Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Λάκης Προκοπίδης :.. δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία των οχημάτων.. στην Αριδαία

 Συνεδρίασε δια ζώσης, στις 25-1-2022, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας.

Στην αρχή της συνεδρίασης, τόνισα “ Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου, για την επάνοδο στην κανονικότητα και στις δια ζώσης συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του 2022, πριν από λίγες ημέρες, στο Ξενιτίδειο.
Ήταν κάτι που θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο νωρίς αλλά κάλιο αργά, παρά ποτέ.
Να ευχηθώ να υπάρχει μια γόνιμη συνεργασία, στο εν απομείναν χρονικό διάστημα, μέχρι τη λήξη της θητείας μας, που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, στη λειτουργία του Δήμου.
Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ήταν και αυτό της γνωμοδότησης για την έγκριση της Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δήμου Αλμωπίας «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Σχολικού συγκροτήματος(2ο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο-Επαγγελματικό Λύκειο-Εσπερινό Λύκειο Αριδαίας)
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισα: “Στην συνεδρίαση της 6ης-7-21, όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα, είχα συμφωνήσει αρχικά, καθώς πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα σε όλες τις εισόδους της Αριδαίας. Όμως, είχα εκφράσει και τις επιφυλάξεις μου, γιατί η υλοποίηση της μελέτης θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία της πόλης.
Είχα αναφέρει, ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο που θα δεχθούν οι παράπλευροι δρόμοι. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση, για τις θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει άναρχη στάθμευση των οχημάτων, θα δημιουργηθεί αναταραχή στη είσοδο της πόλης, αδυναμία διέλευσης των μεγάλων οχημάτων και πολλά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Φαντάζεσθε τι θα γίνεται τις Πέμπτες, όπου ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί το σύνολο των οχημάτων της Ανατολικής Αλμωπίας.
Με την νέα πρόταση, μετά τις σχετικές παρατηρήσεις της ΔΙΠΕΧΩΣ, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία των οχημάτων, μονοδρομείτε το τμήμα από τη διασταύρωση της Αθ. Διάκου με την Λοχ. Πασιά, μέχρι την διασταύρωση της Λ. Ξενιτίδη με την Λοχ Πασιά.
Η μονοδρόμηση, θα δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στα οχήματα που κινούνται από το κέντρο της Αριδαίας προς τον Εξαπλάτανο και κυρίως των μεγάλων οχημάτων, καθώς δεν υπάρχουν προσβάσιμες εναλλακτικές διαδρομές. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι η προτεινόμενη μελέτη, είναι ανεφάρμοστη και θα πρέπει να απαλειφθεί το σημείο 2 της νέας επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης(αφορά την μονοδρόμηση από τη διασταύρωση της Αθ. Διάκου με την Λοχ. Πασιά, μέχρι την διασταύρωση της Λ. Ξενιτίδη με την Λοχ Πασιά).
Επίσης, να τονίσω ότι στη μελέτη δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανώνυμη οδό που υπάρχει ανάμεσα στα δύο σχολικά συγκροτήματα, η διάνοιξη της οποίας θα δώσει σημαντικές λύσεις στη λειτουργία της πόλης και στη αποφόρτιση του κεντρικού άξονα. Στη διάνοιξη, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
Καθώς μιλάμε για αλλαγές στις εισόδους της πόλης, θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε όλες τις εισόδους, έτσι ώστε η πρόσβαση των επισκεπτών να είναι εύκολη, ασφαλής και η πρώτη εικόνα που θα αποκομίσουν να είναι θετική. Αναφέρομαι στην είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη και στην διασταύρωση των δρόμων Λ. Ξενιτίδη με Π. Μελά(πριν το Δασαρχείο). Είναι η κύρια διαδρομή των επισκεπτών προς τη Λουτρόπολη. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα, να καλυφθεί ο μισογκρεμισμένος τοίχος του οικοπέδου, με κάποιες εικόνες των Λουτρών ή με κάποια μηνύματα που θέλει να περάσει ο Δήμος προς τους επισκέπτες. Επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας κάποιου κόμβου που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες που μετακινούνται προς τη Λουτρόπολη, από εκείνο το σημείο.
Τέλος, μια και μιλάμε για κυκλοφοριακές μελέτες και κυκλοφορία οχημάτων, να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την άναρχη συμπεριφορά κάποιων οδηγών, επί της Αγ. Νικάνδου αλλά και επί της Κύπρου(στο σημείο της κεντρικής πλατείας), μέχρι την οδό της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου