Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Νίκη ΠΟΖΙΔΟΥ : Ολοι μαζι ειμαστε πιο ισχυροί !!! Ισχυρή Ελλαδα !!! Ισχυρή Πελλα !!!

Όλοι μας κάθε μέρα σχεδόν παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις τουρκικές προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων Ερτογάν, Ακάρ και λοιπών.

Μοναδικός τους στόχος η χώρα μας, ειδικά ένας μεγάλος αριθμός νησιών μας καθώς και η Κύπρος μας. Όνειρο τους, μια φαντασίωση τους για τη "γαλάζια πατρίδα".
Η Τουρκία, μια χώρα που προσπαθεί να γίνει περιφερειακή δύναμη παραβιάζοντας
το διεθνές δίκαιο και τη συμφωνία της Λωζανης.
Μια χώρα που κάνει τα πάντα, απειλώντας προκαλώντας παραβιάζοντας τα εναέρια και θαλασσια σύνορα (γιατί όπως όλοι ξέρουμε και οι θάλασσες έχουν σύνορα, όλοι, εκτός του Τσιπρα).
Απέναντι όμως βρίσκει μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και με μια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ικανή που ξέρει να φυλάει Θερμοπύλες στη στρατηγική και στις πολιτικές επιδιώξεις των κακών γειτόνων.
Η χώρα μας προχωρά σε ενίσχυση της Άμυνας μας, παραλαμβάνει τα πρώτα έξι γαλλικά Ραφάλ και περιμένει αλλά 18 που θα αλλάξουν την αεροπορική ισορροπία στο Αιγαίο καθώς επίσης και σύγχρονα πλοία, και όχι μονο αυτά προχώρησε η κυβέρνηση στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία (την καταψηφίσει ο Σύριζα), σε συμφωνία με Αίγυπτο, Ισραήλ Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Στόχος να ανατρέψει το κλίμα οπισθοχώρησης θέσεων ή εθνικών αδυναμιών του παρελθόντος.
Η δήλωση Δενδια, ότι δεν πρόκειται ποτέ η Τουρκία να γίνει περιφερειακή δύναμη σε βάρος της χώρας μας είναι ουσιαστικά η απάντηση της Ελλάδας μας στα όνειρα του σουλτάνου.
Βέβαια οι Τούρκοι προχωρούν σε κινήσεις που μας πονούν, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζάμι, φωνάζουν ότι έχουμε στρατό στα νησιά μας, ναι έχουμε, γιατί αυτοί από το 1975 έχουν απέναντι τη στρατιά του Αιγαίου.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε:
▪️
Το 1955 το διωγμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη.
▪️
Δεν ξεχνάμε το 1974 την κατοχή της Κύπρου μας.
▪️
Το 1975 τη στρατιά Αιγαίου στα παραλία της Μικρας Ασίας.
▪️
Το 1995 το κάζους μπέλι της τουρκικής εθνοσυνέλευσης (ότι η επέκταση των θαλάσσιων συνόρων μας στα 12 μίλια αποτελεί αιτία αποτελεί αιτία πολέμου), παρ όλα όσα λέει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας το 1996 είχαμε το επεισόδιο στα Ίμια
▪️Το 2019 το τουρκολιβικό σύμφωνο. ▪️Το 2022 τον Ερτογαν να πηγαίνει στην Αλβανία και να προσπαθεί με τον Έντι Ράμα να κλείσει στρατιωτική συμφωνία, όπως έκανε και με το κράτος που έχει πρωτεύουσα τα Σκόπια.
Ταυτόχρονα οι γείτονες μας παραβιάζουν την Κύπρο που κατέχουν παράνομα από το 1974 κάθε θαλάσσια οικονομική της ζώνη. Προκαλούν…τώρα θέλουν να μη γίνει και ο αγωγός Ισραήλ, Κύπρου Ελλάδας Ιταλίας.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση στη χώρα μας χρειαζόμαστε εθνική ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Αλλά και αγώνα όλων να ξυπνήσουμε μια κοιμωμένη Ευρωπαϊκή ένωση που γίνεται κάθε μέρα λιγότερο ισχυρή, καθώς η Γερμανία θέλει να είναι μόνο εξαγωγική χώρα.. 🔶Οφείλει η Ευρώπη να μην πουλάει όπλα στη Τουρκία. 🔶Οφείλει η Ευρώπη να αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορα της. 🔶Οφείλει να επιβάλλει αυστηρά μέτρα στη Τουρκία. Οφείλουμε ολοι οι Έλληνες να συστρατευτούμε με ενότητα για την διαφύλαξη όλων των αξιών του Ελληνισμού.

1 σχόλιο: