Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Συνελήφθη και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία !!!

  Συνελήφθη νωρίτερα, στην Κορυτσά όπου παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές, ο 20χρονος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. 

 Σε εξέλιξη είναι συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις αλβανικές προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα. 

 Ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά

το συμβάν και έκτοτε είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. 

 Την εξέλιξη αυτή  είχε προαναγγείλει ο δικηγόρος του  ,Παρασκευάς Σπυράτος, γνωστοποιώντας ότι ο νεαρός θα παραδοθεί στις Αρχές μέσα στις επόμενες ώρες. Σε νέα δήλωσή του, σημείωσε πως ο καταζητούμενος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί». 

 Όπως συμπλήρωσε, ήδη έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί. 

 Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, επισημαίνοντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση, διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής»τόνισε ο κ. Σπυράτος. 

 Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, εξήγησε πως«επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου