Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ψηφιακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

         Τη δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο των «Δράσεων Ψηφιακής Κουλτούρας» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχουν θέσει ως κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη δημιουργία ψηφιακής κουλτούρας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του Πολίτη, καθώς και την εκπαίδευση και τη διαμόρφωση ενός τρόπου σκέψης συμβατού με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.
          Η ψηφιακή εκδήλωση που πραγματοποιείται σε  συνεργασία την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης φέρει τίτλο «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», ενώ απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας Restream την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, με ώρα έναρξης 12:15.
          Φιλοδοξία και στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών, με στόχο την πρόληψη κινδύνων στον κυβερνοχώρο που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή και των παιδιών καθώς και την προσοχή που απαιτείτε στα διαδικτυακά παιχνίδια.
          Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Βασικοί ομιλητές της δεύτερης ημερίδας θα είναι ο Κωνσταντίνος Χειλάς, Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο οποίος στην παρουσίασή του με θέμα «Τα εν οίκω μη εν Δικτύω» θα αναπτύξει τα σημεία που χρήζουν προσοχής κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο,  ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος Ε.Α και πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος στην παρουσίαση του με θέμα «Social Media και νέοι Like or Dislike?» θα αναπτύξει τους τρόπους αποφυγής παγίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πλέον παρατηρείται ότι από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά συμμετέχουν με ανεξάρτητους λογαριασμούς και προφίλ, καθώς και ο Αρης Λούβρης, Συντονιστής Ψηφιακού Εγγραματισμού  στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος στην παρουσίαση του με θέμα «Να (παί)ζει κανείς ή να μην (παί)ζει» θα αναπτύξει τρόπους πρόληψης κινδύνων στα διαδικτυακά παιχνίδια.
          Να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα της Κυβερνοασφάλειας, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που ο  ψηφιακός μετασχηματισμός εξελίσσεται και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα όλων.
          Ευελπιστούμε ότι οι «Δράσεις Ψηφιακής Κουλτούρας»  θα αποτελέσουν μια δημιουργική και επικοινωνιακή πλατφόρμα διαμόρφωσης της κατάλληλης νοοτροπίας στου πολίτες έτσι ώστε όλοι, από οποιαδήποτε ρόλο, να διευκολύνουν τη μετάβαση του κράτους και της κοινωνίας στη διαδικασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
          Την εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά,  μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=__fJLEJZlLk
 
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου