Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη για τις ζημιές από τους δυνατούς ανέμους

Δυστυχώς ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο χτύπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σήμερα, κυρίως αλλά όχι μόνο στην περιοχή της Αλμωπίας, με τη μορφή δυνατών ανέμων μακράς διάρκειας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη της Αριδαίας και στις γύρω Τοπικές Κοινότητες, όπου οι πολλές πτώσεις δέντρων και στύλων του ΔΕΔΔΗΕ δημιούργησαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Επιπλέον, παρατηρούνται μεγάλης έκτασης ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες, ιδίως σπαραγγιών, όπου οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν τα θερμικά πλαστικά και το ριζικό σύστημα απειλείται τώρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ζημιές παρατηρούνται επίσης σε θερμοκήπια, φυτώρια και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ καταγράφονται και απώλειες σε ζώα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ήταν σε επαφή κατά τη διάρκεια του φαινομένου με όλους τους αρμόδιους, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους Αλμωπίας, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, τον Αν. Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, την Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και παραγωγούς, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για την κατάσταση και να συντονιστούν καλύτερα. Επιπλέον, ο Βουλευτής επικοινώνησε και με τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχάρη τα στελέχη που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις τονίζοντας πως η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ και άλλων κρατικών φορέων περιόρισαν τις ζημιές και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ώστε μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αποφευχθεί ατυχήματα, τραυματισμοί ή κάτι χειρότερο.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, με την ολοκλήρωση του φαινομένου, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης του Δήμου από την Πολιτεία για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δημόσια κτήρια. Παράλληλα επεσήμανε πως πρέπει να συνεχιστεί η καταγραφή των όποιων ζημιών σε περιουσίες ιδιωτών, επιχειρήσεων, αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να ενεργοποιηθούν οι θεσμοθετημένοι μηχανισμοί για την άμεση αναπλήρωση των απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου