Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ένα ελληνικό παιδικό βιβλίο ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα του κόσμου

 


Τα τελευταία χρόνια η εκδοτική παραγωγή παιδικών βιβλίων έχει αναβαθμιστεί στη χώρα μας, καθώς εμπλουτίζεται με όλο και περισσότερα εκπληκτικά έργα όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, με την υπογραφή χαρισματικών δημιουργών. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, που απέσπασε μια σημαντική διεθνή διάκριση: το βιβλίο της «Τάτα;» (εκδ. Ίκαρος) μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει μέχρι τη βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Hans Christian Andersen, ωστόσο βρήκε μία θέση ανάμεσα στα είκοσι, από όλο τον κόσμο, που προτείνει η κριτική επιτροπή για το 2022.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψαν οι εκδόσεις Ίκαρος στο Facebook:

«Η κριτική επιτροπή των βραβείων #HansChristianAndersen ανακοίνωσε την βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων. Μπορείτε να τη δείτε εδώ: https://bit.ly/3s7BRvO

»Παράλληλα δημοσίευσε και μία επιλογή των βιβλίων από τους λοιπούς υποψήφιους (https://bit.ly/3p6LAAJ). Βιβλία που “βοηθούν να χτιστούν γέφυρες αλληλοκατανόησης, και πρέπει να μεταφραστούν σε όλον τον κόσμο” Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται το βιβλίο της Iris Samartzi “Τάτα;;”.

»Η “Τάτα;;” έχει κατακτήσει το ελληνικό κοινό, υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους εκδότες και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά.

»Ζήτω η Τάτα! Ζήτω η Ίρις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου