Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Βλαντιμίρ Πούτιν «Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία

 
Τα «τύμπανα» του πολέμου ηχούν πλέον πιο δυνατά από ποτέ στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προβεί σε στρατιωτική επέμβαση.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Στο διάγγελμά του, την ίδια ώρα που συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων είναι αναπόφευκτες και ζήτημα χρόνου».
«Η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ και η χρήση του εδάφους της Ουκρανίας είναι απαράδεκτες», υπογράμμισε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι «η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στοχεύει στην προστασία των ανθρώπων».
Οι συνθήκες «απαιτούν αποφασιστική δράση από τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Πούτιν: «Θέλουμε την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας»
Οπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά το διάγγελμά του, «θέλουμε να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποναζιστοποιηθεί η Ουκρανία».
Ο Πούτιν κάλεσε επίσης τους Ουκρανούς στρατιώτες να αφήσουν τα όπλα και να πάνε σπίτι τους, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτει ότι «σε περίπτωση ξένης παρέμβασης, η Ρωσία θα ενεργήσει άμεσα».
«Η ευθύνη για την αιματοχυσία θα είναι στα χέρια του ουκρανικού καθεστώτος», δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι «η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση αν κάποιος προσπαθήσει να επέμβει».
Παράλληλα, δήλωσε με νόημα προς τους Ουκρανούς ότι «οι πατέρες και οι παππούδες σας δεν πολέμησαν για να βοηθήσετε εσείς τους νεοναζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου