Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Διονύσης Σταμενίτης: «Και οι ατομικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στις ενισχύσεις του νέου Αναπτυξιακού»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Παπαθανάση για την προσθήκη των ατομικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (αγρότες – κτηνοτρόφοι που κρατούν βιβλία) στις ενισχύσεις επενδύσεων από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ξεκίνησε σήμερα 01 Φεβρουαρίου 2022 την ομιλία του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Στη συζήτηση που πραγματοποιείται

από χθες  στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη», ο Βουλευτής τόνισε ότι η διεύρυνση των δικαιούχων για τον πρωτογενή τομέα με τη συμπερίληψη των συναφών ατομικών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του.

Αναλύοντας το συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη μεταστροφή της οικονομίας ο Βουλευτής τόνισε ότι:  «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στην ιδεολογία που υπηρετεί η παράταξη μας και απόλυτα συνεπής με όσα παρουσιάσαμε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό εφαρμόζει ένα μεγάλο και συνεκτικό σχέδιο για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, το μετασχηματισμό της οικονομίας μας και την αναμόρφωση της Ελλάδας στο σύνολο της. Τελικός στόχος αυτού του μεγάλου εγχειρήματος είναι η ευημερία όλων των πολιτών, μέσα από τη δημιουργία πολλών, νέων και καλών θέσεων εργασίας. Και εμείς πιστεύουμε ότι για να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας χρειάζεσαι νέες επενδύσεις δημόσιες σαφώς, αλλά κυρίως ιδιωτικές. Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, το οποίο αντικαθιστά τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, εισάγοντας μια σειρά από καινοτομίες που εξυπηρετούν αυτήν ακριβώς την αντίληψη που έχουμε και αυτόν το στόχο που  υπηρετούμε, δηλαδή τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων δουλειών για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μέσα από την ανάπτυξη που θα φέρουν οι επενδύσεις». Ενώ συνέχισε σημειώνοντας ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και προόδου, δημιουργώντας ένα γόνιμο έδαφος αλλά και το απαραίτητο φιλικό κλίμα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ένα πλαίσιο που αφήνει πίσω του τα εμπόδια και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, έχοντας το βλέμμα στην Ελλάδα της προοπτικής και του μέλλοντος. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: «Άν θέλαμε σχηματικά και με ελάχιστες λέξεις να περιγράψουμε την ουσία του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου, αυτό θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε χρησιμοποιώντας το τρίπτυχο:  Μεγαλύτερη ευελιξία – ταχύτατες διαδικασίες – νέες και καλές θέσεις εργασίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί τη μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μεγάλου επενδυτικού κύκλου, ο οποίος θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και στην επιχειρηματικότητα αλλά και στην εθνική μας οικονομία, τονίζοντας ότι ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας και η ευρωστία των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη:



 

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΧΡΗΜΑΤΑ

      Διαγραφή