Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλαςστις πύλες των Νοσοκομείων Έδεσσας & Γιαννιτσών την Ημέρα Δράσης για την Υγεία

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας έδωσε το αγωνιστικό παρών, στο πλευρό των υγειονομικών την 1ηφλεβάρη 2022 στις πύλες των 2 νοσοκομείων της Πέλλας σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.

            Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των συμπολιτών μας για την παρεχόμενη υγεία στη Πέλλα, συμμετείχαμε στη Ημέρα Δράσης για την Υγεία,

μαζί με όλα τα Σωματεία και τους Φορείς του Νομού μας, που στέκονται στο πλευρό των υγειονομικών και κρίνοντας σαν απαράδεκτη την διαχείριση της πανδημίας και τη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί :

--Στην μείωση του υγειονομικού προσωπικού και στην εξαντλητική εργασία του υπάρχοντος.

--Στο κλείσιμο κλινικών, όπως της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Έδεσσας, στον κίνδυνο κλεισίματος της Ογκολογικού Τμήματος  στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, στην υπολειτουργία άλλων κλινικών και Κέντρων Υγείας.

--Στον εξαναγκασμό των δημοτών να στραφούν σε ιδιώτες - όσοι βέβαια μπορούν να πληρώσουν- γιατί τα Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε δομές υγείας για μία νόσο.

--Τους κατοίκους της Πέλλας που θα περιμένουν μήνες για να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις στις δομές υγείας, για την ολοκλήρωση θεραπειών που χρήζουν χρόνιες παθήσεις, για εγχειρήσεις που έχουν αναβληθεί.

Θρηνούμε για την απαράδεκτη κατάσταση των άνω των  100 νεκρών κάθε μέρα, αλλά και για τους 900 περίπου νεκρούς μέχρι τώρα της Π.Ε. Πέλλας.

Είμαστε αντίθετοι με την εγκληματική πολιτική, που θεωρεί την υγεία κόστος και όχι κοινωνικό αγαθό, που περικόπτει πάνω από 250 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την υγεία σε σχέση με το 2021. 

Είμαστε σε αντίθετη λογική  με όσους πιστεύουν, πως κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί και επαινώντας την κυβερνητική πολιτική για σωστή διαχείριση της πανδημίας,  οι δομές υγείας θα ανακάμψουν ως δια μαγείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο πλευρό των Υγειονομικών, των Σωματείων και των Φορέων  που παλεύουν και απαιτούν :

--Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του NοσοκομείουΈδεσσας, να μην κλείσει το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

--Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα των 2 Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς μετακινήσεις.

--Σε κάθε Τοπική Κοινότητα να υπάρχει καθημερινά γιατρός.

--Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

--Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

ΤΑ   ΑΙΤΗΜΑΤΑ   ΤΩΝ   ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΩΝ !

 

 

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

                                                                        Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης

                                                                        Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος

                                                                        Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «

                                                                        Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου