Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι του Πειραιά Εργατικά Κέντρα του Ν.Πέλλας

Τα Εργατικά Κέντρα του Ν.Πέλλας  εκφράζουν  την στήριξή τους  στους συνάδελφους απεργούς της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά, που αγωνίζονται για  αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η κυβέρνηση σήμερα 7 Φλεβάρη, μέρα απεργίας, έστειλε ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής

για να αντιμετωπίσει τους απεργούς εργάτες αποκλείοντας το λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά για να ικανοποιήσει τις παραγγελίες της μεγαλοεργοδοσίας της COSCO, που με την βοήθεια των δικαστηρίων φρόντισε να βγάλει την απεργία παράνομη εδώ και μέρες.

Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης είναι πολύ αποφασιστικό και αποτελεσματικό να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών, αλλά δυσκίνητο και αναποτελεσματικό απέναντι ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Απαιτούμε, εδώ και τώρα:

·         Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι του Πειραιά. Να σταματήσουν όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.

·          Η COSCO να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματα των εργατών για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και για αξιοπρεπείς μισθούς.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες και τις απεργίες για καλύτερα μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα όπως  γίνεται και σε άλλους εργασιακούς χώρους, από την Νάουσα με τους απεργούς στο Βαρβαρέσο έως την ΛΑΡΚΟ. 

Ο αγώνας των απεργών της COSCO είναι αγώνας όλων των εργατών γι΄ αυτό και εμείς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ) -  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ -

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου