Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Δ.Α.Σ. & συνεργαζόμενοι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

   Τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης «έβγαλαν» ξανά τους βιοπαλαιστές αγρότες στους δρόμους και τα μπλόκα σε όλη τη χώρα. Ξεχωριστή είναι  η αγωνιστική κινητοποίησή τους και στη Περιφέρεια της Κεντρικής  Μακεδονίας, σε μια περιοχή με σημαντική συμβολή στην αγροτική παραγωγή και στη συνολική οικονομία όλης της χώρας. Ξεσηκωμένη και η αγροτιά της περιοχής μας βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα στην παρουσία της στη γη και τα χωριά της, με κινητοποιήσεις σε πολλούς Νομούς της περιοχής ( Ημαθία στη Νάουσα, Θεσσαλονίκη σε Λαγκαδά & Ανατολική Θεσσαλονίκη, Πέλλα σε Άγρα & Μαυροβούνι, …).

     Βρίσκονται στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στις αγροτικές πολιτικές του δυσβάστακτου κόστους τη φυτική & ζωική παραγωγή τους, με τις απανωτές αυξήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, λιπάσματα & γεωργικά φάρμακα, ζωοτροφές, κλπ. Την ίδια στιγμή τα πανάκριβα για μας τους καταναλωτές-εργαζόμενους πολύτιμα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, βρίσκονται στα επίπεδα τιμών παραγωγού περασμένων δεκαετιών για τους ίδιους. Και είναι επόμενο να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα χωριά τους, μιας και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα συνέχισης της δραστηριότητάς τους και επιβίωσης των οικογενειών τους - παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας στην ύπαιθρο.

    Την ίδια στιγμή βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών, χωρίς να έχουν την ασφαλιστική κάλυψη των παραγωγών τους, παρά τα δυσβάσταχτα ασφάλιστρα που πληρώνουν στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον απομυζούνται καθημερινά από την εξοντωτική φορολογία με το ΦΠΑ, τόσο στα αγροτικά μέσα & εφόδια, όσο και συνολικά σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως και εμείς οι εργαζόμενοι.  

     Εμείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω,  θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτόν τον αγώνα γιατί, και σημαντικό κομμάτι της υπηρεσιακής απασχόλησης πολλών από εμάς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες είναι συνδεδεμένο με τις καθημερινές δραστηριότητές και τις αγωνίες τους, και γιατί πιστεύουμε σαν εργαζόμενοι ότι οι αγρότες είναι οι σύμμαχοί μας στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας μας.

     Καλούμε την Πολιτεία να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να δώσει λύσεις υποστήριξης του πρωτογενή τομέα θέλοντας να κρατήσει τους αγροτο-κτηνοτρόφους στα χωριά τους και στις παραγωγές τους.

 

                                                    

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου