Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

“Αγαπημέμε μας δάσκαλε, θα σε κουβαλάμε στην ψυχή μας”


Τα λόγια είναι πάμφτωχα όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις κάποιον από την οικογένεια σου. Κι ο Δημήτρης Ουρούμης ήταν οικογένειά μας. Υπήρξε ταλαντούχος δάσκαλος, φίλος και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Σεμνός, ταπεινός, ακέραιος. Αφιέρωσε την όλη την ζωή στην μουσική που αγάπησε βαθιά. Κουβάλησε την άξια κληρονομιά των Ουρούμηδων, του σπουδαίου πατέρα του και την παρέδωσε παρακαταθήκη στους νεότερους.

Έδωσε φως και πήρε φως. Σημάδεψε με την μουσική του πορεία τον πολιτισμό της Αλμωπίας. Στο δημοτικό ωδείο, στην δημοτική φιλαρμονική, στον σύλλογο μας.

Στον “ΑΡΙΩΝΑ” 22 χρόνια μαέστρος με μαεστρία δημιούργησε ένα τετράφωνο στερέωμα. Ρεπερτόριο απαιτητικό και αδιαμφισβήτητα ποιοτικό. Συναυλίες, εμφανίσεις, αφιερώματα, εκδηλώσεις. Δύο φορές την εβδομάδα η χορωδία μας είχε πρόβα. Πως να μην δεθείς; πως να μην νιώθεις οικογένεια;

Δάσκαλε “Με το λύχνο του άστρου”, “το πέλαγο είναι βαθύ” και το “της δικαιοσύνης ήλιε”, η “όμορφη πόλη” σήμερα έσβησε και θρηνούμε τον άνθρωπό μας. Σήμερα παίζεις μουσική στην αυλή των αγγέλων και εμείς “Αγαπημέμε μας δάσκαλε, θα σε κουβαλάμε στην ψυχή μας”.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Το ΔΣ Σ.Φ.Μ.Α. «ο ΑΡΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου