Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Έξι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μπράκελ του Βελγίου

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΚΑ2 Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών
KA226 - Συνεταιρισμοί σχολείων για ετοιμότητα στην ψηφιακή εκπαίδευση
  ΜΕ ΘΕΜΑ:

DigitalReadinessforEuropeanDistanceLearning - Ψηφιακή Ετοιμότητα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-KA226-SCH-094685 και τίτλο "DigitalReadiness for European DistanceLearning", πραγματοποιήθηκε

η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος. Έξι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μπράκελ του Βελγίου, στο σχολείο Go!AtheneumBrakel από τη Δευτέρα 07/02/2022 έως και την Παρασκευή 11/02/2022.

Εκτός από την ελληνική αποστολή, συμμετείχαν δια ζώσης εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Ισλανδία και φυσικά οι οικοδεσπότες Βέλγοι, ενώ εξ αποστάσεως παρακολούθησαν οι συνάδελφοι από τη Σερβία.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και συζητήσεις σχετικά με καλές πρακτικές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ψηφιακή ασφάλεια. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου υποδοχής, δραστηριότητες σχετικά με την Τρισδιάστατη εκτύπωση (3dPrinting), το σχεδιαστικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tinkercad, την Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα(Virtual-AugmentedReality) καθώς και το παιχνίδι στην εκπαίδευση (Gamification)

Η κινητικότητα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, αντάλλαξαν τις απόψεις τους πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα και μεθόδους διδασκαλίας.  Επίσης, συμμετείχαν σε ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία των πόλεων Μπριζ, Γάνδη, Αμβέρσα, Τουρναί, Ουντενάρντ και Οστάνδη και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της χώρας στην οποία εδρεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

                                                                                                            Η Διευθύντρια

 

                                                                                                            Καρύπη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου