Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συναντήσεις Σταμενίτη για τις συνέπειες της ανεμοθύελλας στην Αλμωπία

Αίτημα για αποζημιώσεις DeMinimis στους σπαραγγοπαραγωγούς και οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αλμωπίας από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής.

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεμοθύελλας της 8ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Αλμωπίας. Αναλυτικά

:

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια σπαραγγιού, ο Βουλευτής συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, κ. Τριαντόπουλο, αλλά και με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου.


Κατά τη διάρκεια και των δύο συναντήσεων ο Βουλευτής κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το εύρος της ζημιάς, τονίζοντας στους συνομιλητές του ότι η καλλιέργεια υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν μεγάλες φθορές στα θερμικά νάιλον που μεταφράζεται σε υψηλό κόστος για τους παραγωγούς τόσο για την αντικατάσταση όσο και για την πληρωμή εργατικών χεριών. Η πρόταση του κ. Σταμενίτη είναι να υπάρξει αποζημίωση των παραγωγών μέσω του μηχανισμού αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis).

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο κ. Σταμενίτης πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καταθέσει το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης για τις υποδομές του Δήμου Αλμωπίας που υπέστησαν καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, από τους οποίους ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για την αποκατάσταση των ζημιών μέσω του ταμείου Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, για τις περιπτώσεις θεομηνίας που προβλέπονται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέος γύρος συναντήσεων του Βουλευτή κ. Σταμενίτη με τους αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς ώστε να εξετασθεί η πορεία των αιτημάτων και να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

1 σχόλιο:

  1. ΜAΣ TA EXEIΣ ΠPHΞEI ME TO NAIΛON. ΠOΣEΣ ΦOPEΣ ΘA BΓEIΣ ΦΩTO ΓIA AYTO. NTPOΠH. AKPIBOΣ ΣTA ΠITOYPA ΦTHNOΣ ΣTA AΛEYPI. AΠAΞ KAI ΘEΛEI KAPIOΛHΣ O EΛΛHNAΣ NA MEΓAΛOΠOIHΣEI OTIΔHΠOTE, KATANTAEI ,AKPIBOΣ ΣTA ΛAXANA, ΦTHNOΣ ΣTA ΠAPAΠOYΛIA, TO ΓKAZON TO EΦAΓE O ΣKOPOΣ. TIΣ EΠOMENEΣ MEPEΣ AΠO TO NEO ΓYPO ΣYNANTHΣEΩN ΘA EΞETAΣTEI ΠOIOΣ ΘA AΠOZHMIΩΣEI TO NAIΛON KAI XOPTO. ΘA YΠAPΞOYN ΣXETIKEΣ ANAKOINΩΣEIΣ. ANAMEINATE ΣΠAPAΓΓAΔEΣ ΣTO AKOYΣTIKO ΣAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή