Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε την 25η Μαρτίου - Δήλωση της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

Με τους χαρμόσυνους ήχους από τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, με τη Φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σκύδρας και τη γαλανόλευκη να κυματίζει παντού ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2022 οι γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σκύδρας για την 25η Μαρτίου

.

Δύο χρόνια μετά τη μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό οι πολίτες συμμετείχαν μαζικά στις εκδηλώσεις, υποδεχόμενοι μάλιστα μ΄ενθουσιασμό την παρέλαση των μαθητών των Σχολείων και των μελών των Συλλόγων.

Η θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Πρωτομάστορα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου από τους ιερείς μας: Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Κορέστη, πατέρα Αθανάσιο Ρούντο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας παρουσίασε κι ανέλυσε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Συνταγματάρχη της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Σταύρο Αναγνώστου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέτρο Λίτσνη, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Ιωάννη Σολομωνίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη για την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Πέλλας Δημήτριο Κωστάκη Ταγματάρχη ε.α της Αεροπορίας Στρατού κι τους εκπροσώπους των Σχολείων, Συλλόγων και Σωματείων.

Ακολούθησε η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κεντρική παρέλαση μπροστά από το Δημαρχείο.

Γιορτές πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, σ΄όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Στην Καλή – έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας τον πανηγυρικό της ημέρας παρουσίασε κι ανέλυσε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Καλής Σοφία Γιαννουλίδου.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Τιμάμε, δοξάζουμε και πανηγυρίζουμε σήμερα τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο δηλαδή άγγελμα της ενανθρώπισης του Κυρίου με σκοπό τη σωτηρία και την αθανασία της ανθρώπινης ψυχής. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τα 201 χρόνια από την ηρωική επανάσταση του 1821που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη σωτηρία του έθνους.

Σήμερα η πατρίδα και το έθνος μας με πίστη στις αρχές και στις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του δικαίου συνεχίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα να προασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τις πανανθρώπινες, οικουμενικές αξίες.

Ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον περίγυρό μας αλλά και στο διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να είμαστε σ΄εγρήγορση κι ετοιμότητα, θα πρέπει να είμαστε πάντοτε ενωμένοι διότι μόνο έτσι μπορούμε να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να πάμε μπροστά, να προοδεύσουμε, αλλά και να παραμένουμε για όλον τον κόσμο το φωτεινό παράδειγμα ενός λαού που αγωνίστηκε μέχρις εσχάτων και χαίρεται πλέον την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Τιμάμε, λοιπόν, και δοξάζουμε τους ηρωικούς μας προγόνους και παράλληλα δεσμευόμαστε ότι θα διαφυλάξουμε και θα προάγουμε τις αξίες και τα ιδεώδη που αυτοί οραματίστηκαν και υπερασπίστηκαν με αγώνες και θυσίες.

Τώρα, δύο χρόνια και πλέον μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων της υγειονομικής κρίσης είχαμε τη μεγάλη χαρά, τη συγκίνηση και την ικανοποίηση να χειροκροτήσουμε την παρέλαση της νεολαίας μας που σκόρπισε ενθουσιασμό και υπερηφάνεια σ΄όλους όσοι συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Ευχαριστώ, λοιπόν, όλους όσοι τίμησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας. Ευχαριστώ θερμά την Εκκλησία μας, τον Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τους Συλλόγους και τα Σωματεία μας,

τους συνεργάτες μου: αιρετούς και στελέχη του Δήμου, τη Φιλαρμονική μας, τους συντελεστές των εκδηλώσεων, όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας.

Εύχομαι από καρδιάς υγεία, ειρήνη, ομοψυχία, πρόοδο κι αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά, καλά κι ευλογημένα στις εορτάζουσες, στους εορτάζοντες και σ΄όλο τον κόσμο!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου