Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Πρώην επιτελάρχης ΝΑΤΟ: Τις επόμενες 72 ώρες το Κίεβο θα έχει αποκλειστεί περιμετρικά - BINTEO

 Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία “σφυροκοπείται” από τις 24 Φεβρουαρίου από τις ρωσικές δυνάμεις, τοποθετήθηκε στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην επιτελάρχης του ΝΑΤΟ, Χρήστος Δρίβας.

Οκ. Δρίβας μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι “είναι ξεκάθαρο ότι ο Ζελένσκι κερδίζει τον πόλεμο της πληροφορίας, της προπαγάνδας”

. Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι πληροφοριακές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές κατά τη διεξαγωγή ενός πολέμου, διότι επηρεάζουν  το ηθικό και τις ψυχικές δυνάμεις των εμπολέμων. Έχουμε εκατέρωθεν, όπως επιχειρήσεις media και ΜΜΕ, ακόμη ηλεκτρονικό πόλεμο, και επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου. Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο  των επιχειρήσεων επιρροής”.

Οκ. Δρίβας πρόσθεσε ότι “ο Ζελένσκι έχει πάει πάρα πολύ καλά, έπαιξε τον ρόλο του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελέγχει την κατάσταση σε αντίθεση με τον Πούτιν, ο οποίος φαίνεται εκνευρισμένος, ενεργεί σπασμωδικά. Δίνει εικόνα πανικού. Ο Ζελέσνκι περνάει τα μηνύματα και στους δικούς του και στους Ρώσους. Το ΝΑΤΟ είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Έχει ανεπτυγμένες δυνάμεις. Ορθώς δεν παρενέβη γιατί θα πηγαίναμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Ο πρώην επιτελάρχης του ΝΑΤΟ είπε ότι “πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου. Έχει παραβιάσει τις 4 βασικές αρχές του νόμου περί ενόπλων συρράξεων. Αν οι εξελίξεις είναι αρνητικές για τον Πούτιν στο μέλλον μπορεί να τον δούμε να οδηγείται σε διεθνές δικαστήριο. Παρότι είναι ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης υπερδύναμης”.

Τέλος ο κ. Δρίβας σημείωσε ότι “τις επόμενες 72 ώρες θα έχει αποκλειστεί το Κίεβο περιμετρικά”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου